Hlavní obsah

Večer, který se zapíše do módních dějin, takový byl Met Gala 2019

Novinky, Linda Humlová

V pondělí 6. května se v americkém New Yorku uskutečnila nejočekávanější módní akce roku - Met Gala 2019. Téma celého večera znělo camp, jehož definicí jsou zábava, extravagance, kořeny v travesti shows a odpor k zažitým pravidlům. Podívejte se, jak si s tímto zadáním poradily celebrity. Z jejich módních kreací vám bude rozum stát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hvězdy předvedly své extravagantní róby na Met GalaVideo: Reuters

 
Článek

Met Gala je pro módní svět to samé jako pro sport Super Bowl a pro svět filmu udílení Oscarů. Na akci smí jen ty nejexkluzivnější celebrity, které údajně vybírá sama Anna Wintourová, šéfredaktorka americké mutace časopisu Vogue a zároveň patronka celé akce.

Galavečer každoročně navazuje na výstavu v Kostýmním institutu v rámci newyorského Metropolitního muzea. Samotný večer je pak jakousi oslavou prolínání módy s uměním a každý rok se koná na jiné nápadité téma.

Minulý ročník nesl podtitul Nebeská těla: móda a katolická představivost - celebrity tak předvedly outfity plné náboženské tematiky.

Letošní ročník měl zadání camp, který byl inspirovaný pětapadesát let starou esejí od americké spisovatelky Susan Sontagové. A o čem tedy camp je?

Foto: Profimedia.cz

Modelka Emily Ratajkowski

Camp je směsí přehnané zábavy, teatrálnosti, ironie, parodie, zábavy s kořeny v kultuře drag queen (transvestitů). Camp odmítá dobrý vkus, exkluzivitu a autoritu módního průmyslu ve prospěch svobody, radosti, barvy a humoru.

Kdo zadání splnil nejlépe? Jeden z nejpodařenějších kostýmů, který doprovázelo i krátké představení přímo na červeném koberci, předvedla zpěvačka Lady Gaga.

Ta dorazila v růžových šatech, pod kterými ale skrývala další dvoje šaty a následně i zdobené prádlo.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Bella Hadidová

Velkou pozornost vzbudil také klan Kardashianů. Na akci tentokrát nechyběla „momager“ (manažerka a matka celého klanu) Kris Jennerová a její dvě nejmladší dcery, byznysmenka Kylie Jennerová a jedna z nejznámějších modelek současnosti Kendall Jennerová. Obě předvedly třpytivé sexy róby doplněné peřím a výrazným make-upem.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Kendall Jennerová

Foto: Profimedia.cz

Byznysmenka Kylie Jennerová se sestrou modelkou Kendall Jennerovou

Nechyběla ani Kim Kardashianová, která vypadala, jako by právě vystoupila z oceánu. Její look patřil mezi nejobdivovanější na sociálních sítích.

Televizní hvězda si pro tuto příležitost nechala vytvořit i speciální korzet, díky němuž se pyšnila extrémně úzkým pasem.

Foto: Profimedia.cz

Televizní hvězda a podnikatelka Kim Kardashianová

Pozornost vzbudila také modelka Gigi Hadidová, která předvedla blyštivý overal od návrháře Michaela Korse. Její oči navíc zdobily obrovské bílé řasy, které pro ni byly vytvořeny na míru.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Gigi Hadidová

Extravaganci předvedla také modelka Cara Delevingneová či zpěvačka Céline Dionová.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Cardi B

Konzervativnější outfity pak volily například modelky Irina Shayková či Ashley Grahamová.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Cara Delevingne

Foto: Profimedia.cz

Modelka Irina Shayková

Foto: Profimedia.cz

Modelka Ashley Grahamová

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Céline Dion

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám