Hlavní obsah

Monochromní móda: V jedné barvě od hlavy až k patě

Novinky, Linda Humlová

Toužíte vypadat prudce elegantně, a to s minimální námahou? Zapomeňte na složité kombinování vzorů i barev a místo toho vsaďte na trendy monochromní vzhled. K němu vám postačí sladit všechny části oblečení do jedné barvy. Troufnete se obléknout celá do žluté, modré či růžové, nebo vsadíte na univerzální béžovou?

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová a její monochromní outfity

Článek

Tajemství monochromního vzhledu spočívá v kombinování nejrůznějších typů oblečení ve stejné barvě nebo odstínu. Ideální přitom je, pokud se vám podaří do celého looku zakomponovat co nejvíce druhů materiálů a textur.

Foto: archiv firem

Kabát, Marks & Spencer, 499 Kč. Tričko růžové, Lindex, 499 Kč. Kalhoty, Esprit, 1699 Kč. Halenka, Lindex, 799 Kč. Sako, Esprit, 2799 Kč. Top na zavazování, Pietro Filipi 1590 Kč

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová

V praxi to znamená, že si obléknete například žlutou plisovanou sukni, kterou doplníte krémovým saténovým topem a přes něj přehodíte sako ve stejném odstínu.

Foto: archiv firem

Boty, Deichmann, 649 Kč. Kabelka, Mango, 499 Kč. Náušnice, H&M, 349 Kč. Šaty, H&M, 1299 Kč. Kabát, Marks&Spencer, 1799 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Max Mara

Co se týče doplňků, ty už ladit nemusíte. Ideální je ale vsadit na neutrální tóny v podobě černé, bílé či béžové, které nepůsobí rušivě a dají vyniknout výraznějším barvám.

Nebo naopak vyzdvihnout kontrast a vybrat si barvu z opačné strany barevné škály. Pokud ale nepatříte mezi milovnice barev, meze se nekladou ani celočerným či celobílým kombinacím. Jsou nadčasové a šik.

Foto: archiv firem

Top, Mango, 699 Kč. Boty, H&M, 1499 Kč. Kalhoty, Marks&Spencer, 2099 Kč. Šaty, Lindex, 999 Kč. Trenčkot, Pietro Filipi, 9990 Kč.

Foto: archiv firmy

Sako i šaty, 10 990 Kč. Pietro Filipi

V jednoduchosti je krása

Mezi hlavní protagonistky monochromního trendu patří bývalá zpěvačka a v současné době úspěšná návrhářka Victoria Beckhamová. Ta jednobarevné kombinace přímo vyhledává, navíc je pravidelně zařazuje i do svých kolekcí.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová

Inspirujte se jejím hvězdným stylem a oblékněte si jednoduchou kombinaci modrých džínů, ladícího saka a bot ve stejném odstínu. Celek pak můžete neutralizovat obyčejným bílým tričkem a kabelkou.

Foto: archiv firem

Sako, Marks&Spencer, 2699 Kč. Boty, Marks&Spencer, 749 Kč. Brýle, H&M, 999 Kč. Džíny, F&F, 599 Kč. Top, Orsay, 449 Kč. Kabelka, Orsay, 699 Kč. Šaty, H&M, 1299 Kč.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Pět jarních trendů letošní sezony

Na středu 20. března připadá jarní rovnodennost, a to znamená jediné - jaro je tu. Nebojte se ho proto pustit i do svých skříní a oživte svůj šatník zářivými...

Výběr článků

Načítám