Hlavní obsah

33 tipů na podzimní svetry: Nosí se barevné, neutrální i kašmírové

Novinky, Linda Humlová

Pořádně huňaté svetry patří k podzimu, stejně jako svařené víno a dny strávené s knížkou v posteli. Pokud vám ty staré již žmolkovatí, je nejvyšší čas si pořídit nový kousek, který vás ochrání před pomalu přicházející zimou. Je jen na vás, jestli zvolíte neutrální klasiku, vyřádíte se v barvách nebo si připlatíte za kvalitní kašmírový kousek.

Foto: archiv firem

Ilustrační foto, Esprit.

Článek

V barvách podzimu

Podzim hraje všemi barvami a stejně tak i svetry v obchodech. Vybrat si můžete například z teplých odstínů žluté, hnědé, cihlové i červené, které skvěle ozvláštní každý outfit. Nejlépe si ale tyto barevné svetry rozumí v kombinaci s koženou sukní či kontrastním denimem.

Foto: archiv firem

Zleva, Marks&Spencer, 1299 Kč. Esprit, 1699 Kč. Zara, 1599 Kč. F&F, 499 Kč. s.Oliver, 999 Kč.

Klasické neutrály

Bílá, béžová, šedá či černá patří do skupiny neutrálních barev, které sluší snad všem ženám. Svetry v těchto barvách se navíc skvěle kombinují s dosavadním šatníkem a dají se nosit jak s džíny, tak se sukní či šaty. Do těchto základů šatníku se vyplatí zainvestovat a pořídit si kousek z kvalitního materiálu, jako jsou mohér, kašmír či vlna.

Foto: archiv firem

Zleva,Mango, 699 Kč. Zara, 2799 Kč. F&F, 649 Kč. Reserved, 1799 Kč. Reserved, 649 Kč.

Trendy růžová a fialová

Odstíny růžové a fialové jsou letos v módě a byly k vidění snad na všech přehlídkových molech světových návrhářů. Pokud si na tyto barvy troufnete, ujistěte se, že sluší vašemu tónu pleti a nezapomeňte je sladit spíše s neutrálními barvami, které celkový dojem outfitu lehce ztlumí a zároveň dají vyniknout těmto trendy barvám.

Foto: archiv firem

Zleva, Marks&Spencer, 1299 Kč. Mango, 1299 Kč. Marks&Spencer, 1199 Kč. Zara, 899 Kč. Mango, 999 Kč. F&F, 499 Kč.

Hřejivý kašmír

Říká se, že pokud si pořídíte jeden kašmírový svetr, ostatní ihned upadnou v zapomnění. Tento luxusní materiál je totiž extrémně hřejivý, ale na rozdíl od vlny vůbec nekouše a je naopak velmi příjemně měkoučký. Pokud do něj zvažujete zainvestovat, vyberte si kousek v neutrální barvě, kterou vynosíte nejčastěji. Skvěle se kombinuje například béžová nebo šedá.

Foto: archiv firem

Zleva, H&M, 2499 Kč. H&M, 3999 Kč. H&M, 3999 Kč, H&M, 1999 Kč. Reserved, 2499 Kč. Reserved, 2499 Kč.

Ve znamení barev

Máte už dost stále se opakující černé a šedé, které vidíte na každém kroku, zato vaše duše touží po něčem veselém a výrazném, co vám zlepší den? Porozhlédněte se v obchodech po barevných či vzorovaných svetrech, které vás nejen zahřejí, ale také rozzáří. Ostatní oblečení ale volte spíše umírněné, abyste nepůsobila překombinovaně a nevkusně.

Foto: archiv firem

Zleva, F&F, 649 Kč. Mango, 1299 Kč. F&F, 499 Kč. Marks&Spencer, 649 Kč. F&F, 649 Kč. Zara, 899 Kč.

Lichotící kardigan

Hledáte svetr, který vám svým komfortem připomene teplo domova? Pak zvolte klasický kardigan, což je delší svetr buď na knoflíčky, pásek nebo zcela bez zapínání. Tento svetr zajistí, že vám nebude táhnout na ledviny, a pokud se navíc nepyšníte zrovna výstavním pozadím, tak ho snadno zamaskuje.

Foto: archiv firem

Zleva, Reserved, 2499 Kč. Mango, 1299 Kč. Mango, 1299 Kč. Esprit, 2299 Kč. s.Oliver, 2199 Kč.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám