Hlavní obsah

Nejdražší lodičky na světě stojí téměř 400 miliónů korun

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené arabské emiráty jsou proslulým místem opulentnosti. Přestože je tamější trh opravdu bohatý na ultra luxusní sortiment, boty mezi něj nepatřily. V Dubaji se proto rozhodli vyplnit díru na trhu a začali vyrábět lodičky, které minimálně co do cen nemají konkurenci. Za jeden pár zaplatíte celých 17 miliónů amerických dolarů, což v přepočtu značí sumu 375 miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zlaté střevíčky zdobené diamanty vyjdou v přepočtu na 375 miliónů korunVideo: Reuters

 
Článek

Luxusní lodičky jsou vyrobeny ze zlaté kůže a jsou zdobeny bílým zlatem a diamanty, které mají dohromady sto karátů. Výrobci navíc počítají s tím, že nošením dojde k opotřebování kůže, proto je v ceně lodiček zahrnuta i celoživotní záruka na její výměnu, kdykoli to bude potřebné.

„Dubaj je město milionářů a miliardářů, což mohou být potenciální kupci,” vysvětlil pro agenturu Reuters Hemani Karamchandani, generální ředitel firmy Passion Jewelers, která luxusní střevíce vyráběla. Myšlenka na ultra-high-end boty přitom přišla od jeho manželky, šestadvacetileté Marii Majari Karamchandaniové, která si během studia módy v Dubaji a v Londýně všimla, že na trhu je sice spousta ultra luxusních kabelek a šperků, nicméně boty chybí.

Na základě poptávky se společnost dále hodlá soustředit na zakázkový sortiment, který bude zahrnovat boty zdobené nejen diamanty, ale také rubíny a safíry a jinými drahými kameny. První model zmíněných zlatých střevíců je vystaven ve skleněné krabici v horním patře luxusního dubajského hotelu Burj Al Arab.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám