Hlavní obsah

Letní boty na dny, kdy nemáte zrovna dokonalou pedikúru

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte dny, kdy saháte v botníku po svých oblíbených letních sandálcích a s hrůzou zjistíte, že vaše pedikúra má to nejlepší dávno za sebou? Pak je čas na záložní plán v podobě bot s uzavřenou špičkou. Vyberte si z trendy mokasín, nestárnoucích balerínek, elegantních lodiček, pohodlných espadrilek či sportovních tenisek.

Foto: archiv firmy

Boty, Urbanlux, info o ceně v obchodě

Článek

Balerínky

Balerínky patří spolu se sandálky mezi nejoblíbenější jarní a letní obuv. Na rozdíl od sandálků bez podpatku ale působí více sofistikovaně - to proto, že připomínají lodičky a hodí se tak i do společnosti či práce, ve které panuje dress code.

Letos jsou v módě zejména modely, které mají špičatou špičku, ale chybu neuděláte ani v případě, pokud zvolíte klasický model se zakulacenou špičkou. Pro mladší ročníky pak doporučujeme modely s efektním vázáním kolem kotníku nebo se zajímavou ozdobou.

Foto: archiv firem

Růžové, H&M, 1299 Kč. Béžové, Högl, 3799 Kč. Žluté, Baťa, 2499 Kč. Květované, Deichmann, 599 Kč. Červené, Humanic, 1599 Kč. Černé s vázáním, Deichmann, 499 Kč. Světle modré, Gino Rossi, 2903 Kč.

Mokasíny

Mokasíny patří k nadčasové britské klasice, se kterou nikdy nešlápnete vedle. Pokud vám v botníku ještě chybí, vsaďte na ně a pořiďte si letos na jaře alespoň jeden pár. Oceníte nejen komfort této obuvi, ale také univerzálnost při kombinování s různými outfity.

Co se týče samotného výběru, pokud víte, že si mokasíny pořizujete každý rok, neváhejte a udělejte si letos radost kvalitním párem z kůže. Ikonické jsou mokasíny značky Tod's, ale u nich budete muset sáhnout hlouběji do peněženky.

V opačném případě, kdy nevíte, jestli jsou mokasíny pro vás to pravé ořechové, se porozhlédněte v řetězcích, kde najdete stylové kousky za přijatelnou cenu. Stačí si jen vybrat!

Foto: archiv firem

Růžové, H&M, 799 Kč. Světle oranžové, Gant, info o ceně v obchodě. Oranžové s ozdobnou přezkou, Högl, 3699 Kč. Modré se šněrováním, Tamaris, 1799 Kč. Modré s mašlí, Deichmann, 849 Kč. Béžové, H&M, 999 Kč

Espadrilky

Historie espadrilek se začala psát ve Španělsku už ve 14. století. Původně to byla plátěná obuv, jejíž podešev se vyráběla splétáním pevné trávy. V katalánštině se této trávě říkalo „espart“, z čeho později vznikl i samotný název espadrilles.

V 60. letech minulého století se díky módnímu návrháři Yves Saint-Laurentovi espadrilky opět vrátily do módy, a to v podobě ikonického modelu na klínku. Jednoduché plátěnky s přírodní podešví se za pár let staly úplným hitem a své místo na módní špici si drží dodnes.

Espadrilky můžete nosit k ležérnějšímu byznys stylu, stejně jako k džínům, šatům či šortkám. Jsou velice univerzální a ideální obuví na každodenní nošení do města, do práce či na odpolední kávu s kamarádkou.

Foto: archiv firem

Béžové s nýty, CCC, 499 Kč. Krajkované, Urbanlux, 2340 Kč. Černé na vázanku, 399 Kč. Jednoduché béžové, Destroy, info o ceně v obchodě. Béžové s bambulkou, Urbanlux, 2680 Kč. Červené, Deichmann, 699 Kč.

Lodičky

Jedny lodičky má v botníku snad každá z nás. Pokud ale chcete být letos v létě za dámu, tak je nestačí nazout jen při speciálních příležitostech, jako je večeře či divadlo.

Překvapte sebe i své okolí a pořiďte si takzvané „chodící” lodičky, ve kterých vám nebude vadit pobíhat po městě a vyřizovat všelijaké pochůzky. Stačí se jen zaměřit na velikost a tloušťku podpatku, přičemž samozřejmě platí, že čím nižší a širší, tím pohodlnější. Uvidíte, že i malý podpatek vám dodá sebevědomí a pocit ženskosti, a to za lehce snížené pohodlí stojí, no ne?

Foto: archiv firem

Modré, CCC, 1299 Kč. Tmavě modré, Humanic, 1899 Kč. Lakované, Högl, 3999 Kč. Červené, CCC, 699 Kč. Béžové na nízkém podpatku, CCC, 699 Kč. Béžové s vázáním, Humanic, 3499 Kč. Růžové, H&M, 1299 Kč.

Tenisky

Nejpohodlnější variantou uzavřených bot jsou samozřejmě tenisky. Pokud žádné nevlastníte, pořiďte si jednobarevný model, který se vám bude snadno kombinovat ke zbytku oblečení. Náročnější uživatelky mohou sáhnout po trendy modelech s aplikacemi, které rozzáří každý outfit.

Noste je na sportovní způsob, nebojte se je kombinovat i s klasickými džínami, bílým tričkem a černým sáčkem. Uvidíte, že tak celek odlehčíte a dodáte mu na eleganci.

Foto: archiv firem

Béžové, Destroy, 2299 Kč. Žluté, Baťa, 1499 Kč. Bílé, Deichmann, 749 Kč. Modré, CCC, 599 Kč. Červené, Destroy, 2199 Kč. Červené s květinovým vzorem, Humanic, 1999 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám