Hlavní obsah

Barevné odstíny laků na nehty, které jsou hitem letošního léta

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásně upravené nehty na rukou i na nohou jsou v létě naprostou nezbytností. Barevné laky jejich vzhled o to víc umocní. V kombinaci s opálenou pokožkou pak dodají na atraktivnosti. Podívejte se s námi, jaké barevné odstíny letos letí.

Foto: Profimedia.cz

Trendy odstíny zahrnují i variace modré barvy.

Článek

1. Přirozený vzhled

Podobně jako u vlasů či líčení i u vzhledu nehtů dominuje přirozenost. Naprostým hitem je tělový odstín, který působí nenápadně, a přitom elegantně. Nude laky se navíc hodí ke všem barevným kombinacím oblečení i sandálů.

Rozhodně nic nezkazíte ani jemně růžovou, okrovou či meruňkovou. Naopak, v kombinaci s opálenou pokožkou budou vypadat velmi elegantně.

Foto: archív firem

Nude odstíny laků na nehty

2. Barvy moře

Skutečným hitem jsou pak všechny odstíny modré – od pastelových odstínů přes azurový, temně modrý či mentolový odstín.

Foto: archív firem

Odstíny modré

3. Pastelové barvy 

Pastelové barvy k létu jednoduše patří. Letošním hitem je kanárkově žlutá, korálově oranžová či jemně modrá.

Foto: archív firem

Pastelové odstíny laků

4. Výrazné a neonové barvy

Neonky jsou in každé léto, dokonale zvýrazní opálení. Letos je hitem i jejich kombinace, např. odstín zelené s modrou či růžová se žlutou.

Foto: archív firem

Neonové odstíny laků na nehty

5. Variace červené

Laky nejrůznějších odstínů červené patří mezi dlouholetý evergreen.

Foto: archív firem

Odstíny červené

6. Metalické odstíny 

Metalické odstíny ocení ženy milující extravaganci, ale i letní festivaly, protože právě takové laky jsou zde naprostou nezbytností.

Foto: Profimedia.cz

Jak dosáhnout toho, aby lak co nejdéle vydržel

Před samotným lakováním nejprve nehet přetřete odlakovačem, který z něj odstraní veškerou mastnotu, a lak bude moci lépe přilnout k povrchu. Poté se držte pravidla tří vrstev.

Nejprve na nehet naneste kvalitní podkladový lak, tzv. base coat, který nechte pečlivě zaschnout. Pro předcházení odlupování laku a také v případě, že máte slabé nehty, nalakujte barevný nebo průhledný posilující lak. Po jeho úplném zaschnutí aplikujte poslední vrstvu, takzvaný top coat, který laku dodá na životnosti. Tento průhledný lak lze aplikovat opakovaně po 2–3 dnech.

Odolnost nalakovaného nehtu také prodloužíte volbou tzv. permanentních laků, které se vytvrzují v UV nebo LED lampě. Výbornou volbou jsou pak slupovací laky Striplac.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám