Hlavní obsah

Módní trendy 2017 podle českých návrhářů

Novinky, Eva Dvořáková

Podívejme se na jarní a letní trendy očima odborníků. Oslovili jsme sedm známých českých módních návrhářů, kteří se podělili o svá doporučení, v čem budete letos rozhodně trendy a šik, nabídli i ukázku ze svých kolekcí. Je jasně vidět, že i česká móda má co nabídnout.

Foto: Archiv návrhářky

Módní návrhářka Josefina Bakošová (vlevo) s herečkou Ester Geislerovou. Spolu představily kolekci kabelek Pepieta.

Článek

Pokud tápete v trendech a chcete si nechat doporučit, co letos pofrčí, pak je tento článek právě pro vás. Přední čeští návrháři představili své kolekce na jaro a léto 2017 a přidali i tipy, bez čeho se letos rozhodně neobejde žádná milovnice módy.

Josefina Bakošová
Foto: Archiv návrhářky

Josefina Bakošová

Návrhářka Josefina Bakošová říká, že ač trendy sleduje, nejsou pro ni hlavním ukazatelem, neřídí se jimi. Co se týče vlastní kolekce, prim hrají pastelové tóny, které si skvěle rozumí s klasikou – černá, šedá, bílá. Z materiálů převládají přírodní vlákna, nejnověji konopí. To si návrhářka nemůže vynachválit i z hlediska ekologie a hypoalergennosti.

Co se týče střihů, stále tvoří, vymýšlí a inspiruje se novými, jejím cílem je hrát si s geometrií i detailem.

Must have sezóny: Halenka z konopí

Zdeňka Imreczeová

Návrhářka Zdeňka Imreczeová také dává přednost především přírodním materiálům. Ve své kolekci uplatňuje viskózový úplet, bavlněný popelín, hlavní roli ale hraje hedvábí. Její modely jsou monochromatické, nad kontrastní černou a bílou letos převažuje indigově modrá.

Svou inspiraci hledá v lehkosti a čistotě. Jejím cílem je, aby hedvábí tvořilo dojem druhé kůže.

Must have sezóny: Dlouhé hedvábné šaty

Zuzana Kubíčková
Foto: Archiv návrhářky

Zuzana Kubíčková

Styl Zuzany Kubíčkové vystihuje ženskost a dívčí silueta. Tentokrát našla inspiraci v dívčí netknutelnosti v protikladu se smyslností téměř zapomenutých prvků spodního prádla. V jarní a letní kolekci najdete barevnou paletu slonové kosti, žíhané potisky, nebo perlový efekt. Z materiálů také krajku, len a tyl. Výjimkou není ani ruční dekorování, které je zastoupeno broušenými skleněnými korálky.

Must have sezóny: Waspie – původně spodní prádlo, stahovací pás, který krásně zvýrazní siluetu a dají se jím ozvláštnit jednoduché šaty, košile, tričko. Obecně řečeno prádlový prvek, který se použije „ven“.

Chatty
Foto: Archiv návrhářky

Chatty

Módní návrhářky Anna Tušková a Radka Sirková stojící za značkou Chatty opět pracovaly s materiálem, který jim je už léta nejbližší – s denimem. Tentokrát se v kolekci objevuje hned v několika verzích, od temně tmavého, bílého s voskovým zátěrem, opíraného stonewashingem a za působení chemických emulzí, po unikátní salvage denim s příměsí lnu. Z toho vyplývá i barevnost. V základu je modrá, oživená jednoduchými, ale efektními tóny khaki, červené a žluté.

Must have sezóny: Overal z denimu

Lukáš Macháček
Foto: Archiv návrhářky

Lukáš Macháček

Jediný muž zastoupený mezi ženami a návrhářskými týmy letos vsadil nejen na bavlnu, len, hedvábí, softshell a džínovinu, ale také na potahové čalounické látky nebo kůži. Vše je ale netradičně bez potisků, jen v zemitých tónech. „Přirozenou inspirací pro tvorbu kolekce mi bylo aktuální dění ve světě, v druhém plánu také mé oblíbené historické a fantastické filmy,“ říká návrhář.

Must have sezóny: Jarní oversized kabát nebo kožený batoh

LaFormela
Foto: Archiv návrhářky

LaFormela

V kolekci pod taktovkou tří návrhářů tvořících pod značkou LaFormela vznikly oděvy sportovní, které kladou důraz na uvolněnost a svobodu pohybu. To ironicky sdělují opasky fit and slim.

Autoři také pracují s protiklady. Důkazem je kombinování sportovního stylu s elegantními kabáty a saky, což je pohledem do minulosti na takzvaný office fashion 90. let.

Must have sezóny: Oversized košile

TIQE by Petra Balvínová
Foto: Archiv návrhářky

Petra Balvínová

Návrhářka Petra Balvínová se letos soustředí na čisté linie, designové prvky a rozpoznatelný rukopis. Z materiálů nejvíce používá hedvábí, bavlnu a viskózu, přičemž u barev se rozhodně nedrží zkrátka. Barevná škála je v kolekci opravdu znatelně rozsáhlá, a to od jemných nude tónů po pestré odstíny. Střihy jsou spíše volné, rozevláté.

Must have sezóny: Dlouhé letní šaty

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám