Hlavní obsah

Jak si ubrat kila pomocí módních triků

Novinky, Eva Dvořáková

Ne všem ženám příroda nadělila postavu modelky, bohužel. Ty dámy, které se svou korpulentnější postavou stále zápasí, by si měly osvojit pár rad, jak ji zbytečně ještě nerozšiřovat. Stačí znát pár jednoduchých triků.

Foto: Profimedia.cz

To, že máte pár kil navíc, neznamená, že se musíte schovávat do plandavého oblečení. Naopak. Dejte vyniknout svým přednostem, které nedostatky zamaskují.

Článek

Černá je nesmrtelná klasika. Pokud ráno vstanete takzvaně „levou nohou“ a nemáte náladu experimentovat, nejlépe uděláte, pokud se od hlavy k patě zahalíte do tmavých barev. Jestliže ale chcete do šatníku zařadit i nějaké zajímavější vzory, rozhodně vsaďte na svislé pruhy.

Látka zdobená vertikálními proužky umí vytvořit iluzi, která postavu opticky zeštíhlí, a navíc ještě přidá pár centimetrů k dobru. Obecně platí, že je nejlepší zvýraznit ta místa, za která se nestydíte a naopak je ráda předvedete.

Pokud vás trápí silná stehna, zapomeňte na černobílé pruhované džíny úzkého střihu. Raději se svěřte do „rukou“ stejně vzorované haleny a kalhoty oblečte tmavé.

Foto: Archiv firmy

Svislé pruhy s páskem v pase? Jasná volba. Tamsin London.

Foto: Archiv firmy

Jak nosit kalhoty, Mango

Chcete ukázat výstřih a schovat větší zadeček? Oblečte top nebo košili s výstřihem do V. Do dekoltu můžete schovat výrazný šperk, který odvede pozornost od problematických partií.

Štíhlou šíji vystavte na odiv s výraznými visacími náušnicemi, stejně tak nechte okolí obdivovat extravagantní náramky zdobící holá zápěstí. I tyto malé, zdánlivě nenápadné triky doopravdy fungují.

Štíhlý pas

Vsaďte na zavinovací tuniky, kalhoty, sukně s vysokým pasem anebo střed postavy ozdobte páskem. Opět zde odvedete pozornost od problematických partií.

Foto: Archiv firmy

Pro boubelky dobře funguje zvýraznění pasu. H&M.

Foto: Archiv firmy

Kila navíc ale schováte i do vzorovaných svršků, anebo bílé barvy. H&M.

Foto: Archiv firmy

Overal

Zrádné spodní prádlo

Velmi praktický kousek, který by rozhodně neměl chybět v šatníku dam, které čas od času zápasí s kily navíc, je stahovací prádlo. To nepatří jen do večerních šatů. Využívat jej můžete v případě upnutých košilí i triček.

Když už je řeč o prádle, je vhodné u něj zůstat. I tak zdánlivě neškodná věc, která je celý den schovaná pod oblečením, dokáže napáchat opravdu velké škody. Při jeho výběru byste měly být vždy velmi opatrné.

Rozhodně zapomeňte na spodní kalhotky, které vám sice před rokem byly, ale dnes se nepříjemně zařezávají do půlek. V upnutých, siluetu kopírujících kalhotách je do kůže se zařezávající guma velmi vidět. Spodní prádlo by mělo být neviditelné. Kupujte tedy raději bezešvé, klidně i o číslo až dvě větší kousky.

Totéž platí i o špatně padnoucí podprsence, konkrétně u podpěry, která má příliš těsný obvod. Nositelku pak „přeřezává“ a s vražednou kombinací těsného topu mohou ostatní „obdivovat“ přetékající ňadra anebo zaškrcenou kůži v podpaždí a na zadním obvodu podprsenky.

Foto: Archiv firmy

Pár centimetrů ubere i stahovací prádlo

Foto: Archiv firem

Tvarovací prádlo není ostuda. Vsaďte na černé (DKNY, Zoot, kalhotky 659 Kč, body, 1489 Kč). Bílá košilka, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Jak na to

Zapomeňte na některé střihy kalhot. Příliš vám nepolichotí v létě velmi oblíbené „capri“, sukně končící v půlce lýtek nebo dlouhé rozšířené šortky. Kalhoty volte dlouhé, perfektně padnoucí.

U sukní dejte přednost áčkovým střihům končícím u kolen. Místo šortek oblékněte kalhotovou sukni s vysokým pasem.

Foto: Archiv firmy

Sukně by měly být v délce po kolena. Nejvíce také fungují áčkové střihy s délkou do pasu. Trendy prvek ze 70. let, který ovládne letošní sezonu, jsou knoflíky v přední části. Asos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám