Hlavní obsah

Filmy, které navodí tu správnou romantickou atmosféru

Pokud toužíte strávit příjemný valentýnský romantický večer doma u televize a hledáte filmovou inspiraci, pak právě pro vás máme hned několik tipů, kterými vždy potěšíte a přitom si večer náležitě užijete.

Foto: Profimedia.cz

Správně zvolený film zpříjemní valentýnskou atmosféru.

Článek

Klasika

Některé snímky jsou absolutně nadčasové. Naprostou klasikou mezi romantickými filmy je už řadu let Casablanca s Humphrey Bogardem a Ingrid Bergmanovou. Neodolatelná je i Audrey Hepburnová ve Snídani u Tiffanyho. U smutně romantického filmu Prázdniny v Římě jistě ukápne nejedna slza u silného příběhu princezny Audrey, jež se zamiluje do novináře Gregory Pecka.

Vysloveně něžný tip pro snivé nátury je film Amélie z Montmartru. Krásná drobná Audrey Tautou, která chce lidem rozdávat radost, se ke své lásce dostává postupně. Je to krásný milostný příběh, ve kterém se celý film oba hlavní hrdinové hledají a nacházejí k sobě cestičku po malých krůčcích.

Láskou lze i protančit

Určitě nešlápnete vedle, spojíte-li romantický večer s některým z tanečních filmů a necháte se unášet rytmy skvělých melodií. Snad každá žena by totiž chtěla se svým milým protančit obdobím zamilovanosti, a to nejen v představách.

A hrdinkám na plátně se to leckdy podaří. Z mnoha lze jmenovat Hříšný tanec s Patrickem Swayzem, Flashdance či Pomádu.

Sázkou na jistotu pak může být i hudební pohádka pro dospělé Osobní strážce.

Erotickým filmem, který probouzí fantazii a svého času lámal rekordy v návštěvnosti, je beze sporu 9 a půl týdne.

Scéna, kdy Kim Basingerová předvádí domácí striptýz pro Mickyho Rourka je už evergreenem.

Nesmrtelná Angelika

Jednoznačným slaďákem, kde chudá prostitutka k velkému životnímu štěstí přišla, je určitě Pretty Woman s Julií Robertsovou a Richardem Gerem.

Julia Robertsová se objevila i v dalším romantickém filmu -  Nothing Hill. Tentokrát však s lamačem ženských srdcí Hugem Grantem. Ten jako britský premiér zazářil v dalším trháku na téma láska. A to doslova v Lásce nebeské, kde se vedle něj objevily i další herecké hvězdy, např. Keira Knightleyová, Colin Firth či Ema Thompsonová.

Z filmů, kde je láska, ale zároveň zoufalství i smutek, a přesto jsou romantické, lze jmenovat snímky Duch, Titanik, Zkrocená hora, Piano, Madisonské mosty či Podzim v New Yorku.

Nesmíme zapomenout na ženu, která zlomila srdce snad každému muži, kterého potkala, několikrát byla vdaná, měla nespočet milenců, a přesto zůstávala celý život věrná jedinému. Ano, to byla krásná Angelika. Tím jediným, kterému patřilo její srdce, byl kulhavý muž s jizvou a přesto obrovským charismatem Joffrey de Peyrac.

Z novějších filmů

Romantický příběh miliardáře Christiana a chudé dívky Anastázie plný vzrušení a sexuálního napětí. I tak by se dal charakterizovat světový trhák Padesát odstínů šedi, jehož předností je především výborná hudba, která sama o sobě dokáže navodit velmi vzrušující atmosféru.

Upoutávka na film Padesát odstínů šediVideo: CinemArt

Krásné milostné scény lze vidět i v historickém filmu plném ženských intrik Králova přízeň.

Nádherný romantický film Zápisník jedné lásky, jenž je vzpomínkou na velkou lásku, které nejprve bránilo různé postavení ve společnosti a posléze i druhá světová válka.

Další nezapomenutelný film, který se váže ke 2. světové válce a velké lásce, je Austrálie.

Velkou a skutečnou lásku prožívá i krásná filmová hrdinka Holly Kennedyová se svou životní láskou a zároveň manželem Gerrym ve filmu P.S. Miluji Tě. Gerry náhle umírá, ale díky svým dopisům a vzkazům, jež začnou chodit Holly po jeho smrti, jí pomáhá překonat smutek a nalézt opět chuť do života.

Skutečně valentýnským filmem je pak romantická komedie Koření života plná všelijakých dobrůtek, ale také lásky a životního poznání.

Optimistické filmy plné humoru a nadějí

V posledních letech se v kinech objevilo hned několik filmů, které pobaví a dodají naději všem osamělým duším.

Romantická komedie Sexy 40 vypráví o vdané ženě Sandy, která má pocit, že jí v životě nic nechybí, dokud neodhalí nevěru svého manžela. Když začíná nový život, vstoupí jí do života sympatický mladíček Aram, který jí obrátí život doslova naruby.

Velmi osamělá se cítí být i Zoe (Jenifer Lopezová), která v romantické komedii Záložní plán stále nemůže nalézt toho pravého. Protože se jí zdá, že hledání už trvá příliš dlouho, rozhodne se stát matkou na vlastní pěst a domluví si návštěvu lékaře za účelem umělého oplodnění. Téhož dne ale potká Stana (Alex O'Loughlin), svého vysněného muže...

A v neposlední řadě nelze opomenout filmový hit Ženy v pokušení. Komedii, která přináší celou řadu milostných zápletek a rozuzlení.

Reklama

Související články

Valentýnské kouzlení kuchařských mistrů

Ať už si potrpíte na velká gesta, nebo chcete strávit Valentýna v klidu a romanticky, jedno je jisté. Láska prochází žaludkem, a proto nic nezkazíte vynikající...

Výběr článků

Načítám