Hlavní obsah

Módní inspirace ze Švédska

Novinky, ema

Severské národy jsou proslulé svou extravagancí. Samozřejmě ale ne v negativním smyslu slova. Podívejte se například do Švédska, kde místo úzkých „slim” džín vládnou rozšířené kalhoty, často ve zkrácené délce, a barvy a vzory u nejrůznějších typů oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Švédi se nebojí do ulic vynést pestrobarevné svršky, ale i extravagantní kousky zkombinované s elegantními prvky.

Článek

V současné době Češi bohužel nepatří mezi národy, které by udávaly módní trendy. Jsou na to málo odvážní, průbojní a bojí se experimentovat.

Trendy chytáme o mnoho let později

I proto se v módě osmělujeme a tendence si osvojujeme jen postupně. Zejména kvůli tomu k nám do ulic zavítá mnoho nápadů a módních novinek až o rok nebo i několik let později.

U nás stále bohužel platí, že je lepší být co nejméně vidět. V ostatních státech si ale lidé bez problémů oblečou kousky nebo kombinace, které by na našich ulicích vyvolaly přinejmenším šokované, možná ale i obdivné pohledy.

Foto: Profimedia.cz

Co se týče módních pravidel, tak v podstatě žádná neexistují. Móda je pro mnoho lidí vyjádřením sebe sama, fantazii se proto meze nekladou.

Retro opět v módě

Nebojte se kombinovat své oblíbené kousky, které jste ulovili například ve skříni po babičce. Staré, retro kousky se pomalu ale jistě recyklují, čemuž nahrává fakt, že do módy se vracejí kožešiny, plyš, krajka a šněrovací boty na podpatku.

Foto: Profimedia.cz

Ne vždy musí být outfit perfektní. Oblékejte zkrátka to, v čem se cítíte dobře.

Zvony, semiš i volné haleny

Semiš? Proč ne. Kalhoty do zvonu, které už dávno ležely zapomenuté na dně skříně? Skvěle se hodí k hnědému křiváku a košili. Nebojte se kombinovat široké tuniky s krátkými kalhotami, celek ozvláštnit barevnou kabelkou nebo botami.

Styl, který nám představuje švédské ulice, je velice uvolněný, jednoduchý, ale přesto originální.

Foto: Profimedia.cz

Umění je nebát se zkombinovat, co je vám po chuti.

Nesmrtelná černo-bílá

Barevné svršky jsou pro vás moc? Vyzkoušejte kabáty se vzory. Jednoduše a snadno zkombinujete bílý nebo černý kabát s vděčným vzorem kostek. Nicméně ani pruhy nejsou k zahození.

Více odvahy je ale potřeba například na zvířecí vzory, za černobílou kombinaci můžeme jmenovat například nesmrtelnou zebru. Zbytek outfitu by už ale měl být spíše jednoduchý, nejlépe laděn do neutrálních barev.

Foto: Profimedia.cz

Nebojte se barevných svršků, kabátů s geometrickými, zvířecími vzory, ani kalhot do zvonu.

Kombinujte sebevědomí s komfortem

Kombinovat nekombinovatelné? Proč ne. Pokud se vám zachce obléknout puntíkované kalhoty a k tomu kabelku s hadím motivem, udělejte to. I zde ale platí, že co je moc, to je příliš. Dalším vzorům je lepší se vyhnout.

Pokud se ale v takové kombinaci necítíte dobře, nechte ji doma. Vždy je nejdůležitější  komfort a sebevědomí, který se na celkovém vzezření člověka téměř vždy odrazí.

Foto: Profimedia.cz

Ne vždy musí být outfit perfektní. Oblékejte zkrátka to, v čem se cítíte dobře.

I muži módě rozumí

Ani muži ale nejsou s módou pozadu, naopak. Nebojí se k elegantnímu sáčku obléknout tepláky. I přesto je ale outfit stylový a na volný čas je více než ideální. A pro ostatní muže také inspirací, že místo oblíbených tenisek mohou k teplákům pro jednou obout i elegantní obuv. Druhý případ je poněkud extravagantní, pro někoho už možná „přes míru”. Nicméně i zde se dá mluvit o dobrém vkusu a citu pro módu.

Na posledním případu je opět vidět, jak se vracejí trendy z dob minulých. Tomu odpovídá tmavá džínová košile v kombinaci s hnědým kožíškem a elegantními botami. Absolutně dokonalá je navíc kombinace s kalhotami s puky. Vítaným osvěžením outfitu mladého muže je i čepice s kšiltem.

Foto: Profimedia.cz

Muži

Reklama

Související články

Sukně v zimě neschovávejte v šatníku

Nízké teploty nejsou módní omluvenkou, proč se od hlavy k patě balit do roláků a den co den oblékat kalhoty. Ke krátké sukni využijte komfortu vysokých...

Barevné kombinace, které rozzáří všední dny

Nebojte se nošení výrazných barev. Naopak. Noste jich hned několik dohromady. Příjemně rozzáří váš den, a navíc díky výrazným odstínům už nebudete potřebovat...

Výběr článků

Načítám