Hlavní obsah

Jak nosit proužky a puntíky

Novinky, Eva Dvořáková

Námořnický styl je v létě velmi oblíbený a co víc, na ulicích je vidět často. Společně s proužky se ale nemusíte bát nosit puntíky. Ačkoliv bylo kombinování rozdílných potisků kdysi tabu, nyní se opět vrací na scénu a hlásá, že je vše povoleno.

Foto: Marks&Spencer

Pruhované šortky skvěle oživí letní outfit.

Článek

Hra se vzory

Elegantně a pohodlně? Jde to. Na léto se skvěle hodí světlé kalhoty a oceníte komfort takových, které končí těsně nad kotníky. Postavu vám pomohou prodloužit sandálky s proutěným klínkem. Vyšperkujte outfit k dokonalosti pomocí pruhovaného, modročerveného trika a hodinek v podobném vzoru.

Pokud nepotřebujete velkou kabelku, vězte, že nejlépe se k elegantnímu celku hodí malá kabelka přes rameno, do které se ale přesto vejde vše potřebné. V případě, že chcete přidat trochu francouzského šarmu, zvolte sluneční brýle s kulatými obroučkami a okolo krku uvažte hedvábný šátek.

Foto: Archiv firem

Hodinky, Komono, info o ceně v obchodě. Kalhoty i triko Bogner, info o ceně v obchodě. Kabelka, Matt&Nat, 3230 Kč. Sandálky na klínku, Deichmann, 599 Kč.

K pruhům se hodí kotvy

Pruhované šortky do pasu můžete sladit třeba s krátkým topem, ovšem to je varianta pro ty odvážnější. Pokud se na to necítíte a rádi si dopřejete pohodlí, vsaďte na tričko s potiskem. Variant je několik. Do horkého letního dne se ale hodí bílé se vzorem.

Není třeba lámat si hlavu nad kombinacemi, postačí k tomu pohodlné baleríny či espadrilky a minimum doplňků. K pruhům se samozřejmě hodí vše námořnické, proto bude náhrdelník s kotvou trefou do černého. Zbytek už je zcela na náladě a vkusu dotyčné, jestli zvolí například pastelově žlutou kabelku nebo pohodlný batůžek.

Foto: Archiv firem

Espadrilky, Humanic, 549 Kč. Náhrdelník s kotvou, 2600 Kč, Kat. jewelry. Tričko Eleven paris, Fashiondays, 1109 Kč. Kraťasy, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Puntíky a proužky

Jsou pro sebe jako stvořené. Ačkoliv bylo kdysi ladění dvou rozdílných vzorů naprostým módním faux pas, doba pokročila dopředu a povoleno je (téměř) všechno. Nebojte se tedy sladit halenku či triko s puntíky společně s pruhovanou sukní, kalhotami nebo botami. Vtipně ale působí i na první pohled téměř neviditelné detaily v podobě ohrnutých rukávů u saka. Slaďte s pískovým sáčkem a modrou kabelkou. K puntíkům a pruhům modrá totiž neodmyslitelně patří.

Foto: Archiv firem

Sako, Reserved, info o ceně v obchodě. Boty, Paez, 1100 Kč. Kabelka přes rameno, Roxy, 950 Kč. Triko, Stefanel, 3790 Kč. Sukně, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Plavky letos dozdobte šperky

Letní dovolené jsou už skoro za rohem. Proč tedy otálet s výběrem letního oblečení? Připravte se k moři nebo k bazénu. Letos to není jen o plavkách, ale...

Letní obutí je nejpohodlnější bez podpatku

Jakou obuv zvolit do teplých jarních a letních dnů? Ženy nejčastěji volí balerínky, sandály, žabky nebo v posledních letech velmi oblíbené, trendy a moderní...

Výběr článků

Načítám