Hlavní obsah

Tipy, které ušetří čas i místo v kosmetické taštičce

Novinky, Eva Dvořáková

V uspěchané době mnozí ocení možnost ušetřit co nejvíce času a místa. A to samé platí i v kosmetice. Proč kupovat několik výrobků, když jeden můžete použít na mnoho věcí? Pokud nevíte jak, nezoufejte.

Foto: Profimedia.cz

Úsporné kosmetické tipy potěší každou praktickou ženu.

Článek

Řasenka

I řasenka má kupodivu spoustu využití. Pokud vlastníte hnědou, nebojte se ji použít na obočí místo klasické tužky. Pokud vás trápí šediny, které se objeví zrovna ve chvíli, kdy není čas barvit hlavu, použijte černou řasenku. S její pomocí můžete vlasy nakrátko nabarvit a šediny tak skrýt. Líbí se vám pihy, jaké nosí hollywoodské krásky, nebo jakou vlastní například Cindy Crawfordová? Znamínko krásy si i v tomto případě můžete otisknout pomocí řasenky.

Foto: Archiv firem

Řasenka Super Shock, Avon, 219 Kč. Řasenka In Extreme Dimension, MAC, info o ceně v obchodě. Řasenka Volume Mania, Dermacol, info o ceně v obchodě.

Oční stíny

Po aplikaci rtěnky prsty s barvou stínu v podobné barvě jemně poklepejte na střed rtů. Rtěnka by vám měla déle vydržet. Pokud se vám líbí matné rtěnky, ale žádnou z nich nevlastníte, stačí do lesklé rtěnky vklepat pigment nebo oční stín a docílíte tak matného efektu.

Pomocí lesklých a třpytivých stínů můžete nahradit bronzer. Měkké růžové nebo krémově béžové odstíny aplikujte na zdravíčka a špičku nosu. Jestliže jste v make-upu už pokročilejší, můžete použít oční stín o dva až tři odstíny tmavší, než je vaše pleť a konturami si dopomoci ke zvýraznění lícních kostí, zúžení nosu a tak dále. Jestliže nevlastníte tužku na obočí, můžete pomocí úzkého štětce a tmavě hnědého stínu vymalovat obočí do požadovaného tvaru, radí Daily Mail.

Foto: Archiv firem

Krémové oční stíny v kelímku, Oriflame, info o ceně v obchodě. Paletka s bílým stínem veprostřed, Dior, 1299 Kč. Vpravo limitovaná edice očních stínů, Avon, 299 Kč.

Korektor

Pomocí korektoru docílíte velkého letošního trendu: nahých rtů. Stačí jej jemně vklepat do rtů a poprášit pudrem. Pokud je přetřete leskem, získají mokrý vzhled. Nanesením na oční víčka a následnou aplikací stínů si pomůžete k delší výdrži líčení.

Foto: Archiv firem

Hydratační make-up a korektor v jednom, Clinique 699 Kč. Matující korektor v tyčince, Dermacol, info o ceně v obchodě. Rozjasňující korektor, Avon, 299 Kč.

Lesk na rty

Používejte jej jako zvýrazňovač na lícní kosti, naneste trochu i pod obočí. Poletavé vlasy, pokud nemáte po ruce gel nebo lak, můžete také rychle zkrotit leskem nebo hydratační tyčinkou na rty. Stejně tak obočí, které když potřebuje uhladit, můžete pomocí prstů a jeleního loje upravit do požadovaného tvaru.

Metalický a mokrý vzhled, který byl, co se týče líčení, vidět například u Beyoncé nebo Rihanny, zvládněte opět pomocí mazlavého lesku na rty. Jestli vás ale zradily stíny, nebojte se použít obyčejné lehce třpytkaté nepříliš lepivé lesky.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lesk na rty Viva Glam by Miley Cyrus, MAC, info o ceně v obchodě. Hydratační Pure Color Envy Blooming Lip Balm, Estée Lauder, 790 Kč. Lesk na rty Sweet Sheen, Avon, 79 Kč. Lesk na rty se třpytkami, Oriflame, info o ceně v obchodě.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Když se z make-upu stane umění

Někteří umělci netvoří mistrovská díla jen na papír či plátno, nerealizují se v instalacích, ale přesto jsou kreativní a dělají umění. Jak? Stejně jako malíři...

Ženy se příliš líčí, tvrdí muži

Zatímco dvě třetiny žen se líčí především kvůli mužům, tři čtvrtiny mužů si myslí, že by měly v dekoraci svého obličeje ubrat. Vyplývá to z průzkumu kosmetické...

Výběr článků

Načítám