Hlavní obsah

Česká móda zazáří na evropské přehlídce v Bruselu

– Brusel
Právo, Kateřina Farná

Šestice talentovaných návrhářek bude reprezentovat českou módu na prvním ročníku festivalu Pop and Shop European Fashion and Design Market. Ten se uskuteční od 24. do 26. října v Bruselu. Dohromady se představí více než čtyřicet autorů a autorek z Estonska, Česka, Lotyšska, Maďarska, Polska, Rakouska, Rumunska a Španělska.

Foto: archív Hana Frišonsová

Hana Frišonsová přiveze kolekci Futuhero.

Článek

„Pop and Shop jsme založili společně s kolegy z dalších kulturních institutů, protože nám na bruselské kulturní scéně chybí větší zastoupení akcí o zahraniční módě,“ popisuje vznik projektu ředitelka Českého centra v Bruselu Kristina Prunerová.

Foto: archív Luciela Taschen

Lucia Jamrichová alias Luciela Taschen kombinuje módu například s tetováním.

Hana Frišonsová přiveze kolekci Futuhero pro nadcházející jarní a letní sezónu. Jak už název napovídá, Frišonsová se v ní dívá do budoucnosti, když spojila ochranné pracovní oděvy s kostýmy superhrdinů. To Lucia Jamrichová alias Luciela Taschen zase hodlá zaujmout spojením módy s fenoménem nejrůznějších zdobících technik, jako jsou piercing, tetování či branding.

Náhrdelník pro kabelku

Denisa Adolfová, absolventka pařížské ESMOD Školy módy a designu, vyjadřuje ve svých luxusních, ručně šitých kabelkách a doplňcích nezbytnost udržitelného designu a myšlenku „stále nového vzhledu“. Její kolekce Back to the Roots, kterou mimo jiné vytvořila zapomenutými výrobními technikami, reaguje na dnešní konzumní společnost, často ignorující skutečnou kvalitu.

Foto: archív Denisy Adolfové

Denisa Adolfová vytváří luxusní, ručně šité kabelky.

„Dámy, které chodí rády do společnosti, ocení mou kabelku, k níž lze připevnit náhrdelník. Takovou kabelku navíc můžete neustále osvěžovat novými náhrdelníky z jiných barev a vzorů nebo k nim můžete pořizovat nové kabelky,“ vysvětluje Denisa Adolfová.

Kolekci Vesna společně vytvořily návrhářky Jana Mikešová a Kateřina Čadová. Přírodní materiály podtrhují jemnost, něhu a ženskost, doplňují je klobouky z dílny Kateřiny Čadové.

Ochuzeni o módní kreace nebudou ani pánové, pro které kolekci s minimalistickými rysy připravila Mirka Horká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám