Hlavní obsah

Jak obléknout postavu typu přesýpací hodiny

Novinky, Eva Dvořáková

Ženy s postavou přesýpacích hodin, tedy ty, které charakterizují bujné vnady, úzký a štíhlý pas a širší boky a větší zadek, vládnou světem. Ovšem ne všechno oblečení sedne těmto ženám jako ulité. Jak co nosit, aby celek nevypadal lacině?

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashianová. Žena, díky které se znovu oslavují ženské křivky.

Článek

Mnoho žen by pro takovou postavu vraždilo, a věřte nebo ne, jsou i takové, které si k postavě typu „přesýpací hodiny“ dopomáhají liposukcí, plastikami či vyplňováním zadních partií vlastním tukem.

Tento trend, respektive „uctívání“ tohoto typu postavy, odstartovala zpěvačka Beyoncé, ovšem spousta žen po něm začala toužit po obrovském úspěchu hvězdy reality show Kim Kardashianové, která se za sebe nestydí a své křivky vystavuje na odiv. To inspirovalo ženy po celém světě.

Základem jsou šaty

Jak se oblékat? Protože je tento typ postavy velmi ženský, je potřeba se k němu tak i stavět. Nechte své křivky vyniknout a oblékněte tvarované šaty, které vás obepnou. V šatníku by tedy měly převažovat úzké sukně s vysokým pasem, volnější kalhoty, véčkové výstřihy, zavinovací svetry a halenky, kalhoty s vyšším pasem.

Základem úspěchu jsou však šaty. U nich nikdy nešlápnete vedle. Můžete je nosit do práce, ven, se silnějšími punčochami i v zimě. Inspirujte se slavnými dámami, které bez nich takřka nemohou žít.

Foto: Archiv firem

Zleva: Ann Christine, 449 Kč. H&M, 899 Kč. Orsay, 949 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Topshop, info o ceně v obchodě. H&M, 899 Kč. Topshop, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Tamsin London, 1018 Kč. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamsin London, 1460 Kč. Ann Christine, 349 Kč. H&M, 899 Kč.

Co vám nesmí chybět

Jak nosit džíny, sukně nebo šortky s vysokým pasem? Není v tom žádná věda. Klidně do nich zastrčte halenku či košili, u sukně je to ovšem pravidlem. Naučte se také nosit boty na podpatku nebo alespoň kozačky s vyšší podrážkou.

Ve vaší skříni by se měly usídlit veselé nebo jednobarevné úzké sukně a nadýchané halenky. Samozřejmostí je v tomto případě i volba speciálního prádla. Zapomeňte na škrtící tanga, raději zkuste pohodlné prádlo, které je určené pro ženy větších velikostí, v obchodech i na internetu jej najdete pod pojmem „plus size”.

Foto: Asos, H&M

Jak nosit vysoký pas.

Foto: Archiv firem

Co by nemělo chybět ve vašem šatníku, zleva: Sukně F&F, 599 Kč. Set spodního prádla Topshop, info o ceně v obchodě. Dorothy Perkins, 980 Kč.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám