Hlavní obsah

Ikonická kabelka se prodala téměř za čtyři milióny korun

Novinky, ema

Za tři milióny sedm set tisíc korun se prodala kabelka posázená diamanty, ozdobená bílým zlatem a celá vyvedená v hadí kůži. Kabelka značky Hermès ale nepřekonala světový rekord z roku 2011, kdy se prodával téměř totožný kousek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kabelka Hermès se prodala v přepočtu za tři milióny sedm set tisíc korunVideo: Reuters

 
Článek

Tento konkrétní typ kabelky je pojmenován po herečce a zpěvačce Jane Birkinové (Birkin bag), a proto se jí říká „birkinka”. Proč je inspirována a pojmenován právě po této slavné ženě?

Když prý jednou cestovala letadlem s generálním ředitelem značky Hermès, vypadly jí z kabelky všechny věci a slavná hvězda si postěžovala, že je pro ni problém najít kvalitní kabelku, která by vyhovovala jejím požadavkům.

 Birkinka jen pro milovníky luxusu

To značku Hermès vyprovokovalo k tomu, aby si vyřešení tohoto problému dala za úkol, a v roce 1984 tak spatřila světlo světa první „birkinka”. Cena této kabelky je ovšem závratná, pohybuje se od 80 000 do 700 000 korun.

Prodej „birkinky” posázené diamanty a bílým zlatem byl součástí luxusní aukce, která zahrnovala prodej kabelek nejluxusnějších značek, jako jsou Chanel, Louis Vuitton a dalších špičkových návrhářů.

Hermès je tradiční francouzská značka se sídlem v Paříži a řadí se mezi nejluxusnější a velmi drahé značky. V roce 1837 ji založil Thierry Hermès. Mezi zákaznice této značky patří většinou celebrity a úspěšní a bohatí lidé.

Foto: Profimedia.cz

Birkinku si oblíbily celebrity. Veprostřed pak kabelka Hermès, vydražená v roce 2011 za rekordních čtyři milonky dvěstě padesát tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám