Hlavní obsah

Módní inspirace ze školních lavic

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpátky do školy! Tak znělo heslo návrhářky Anyi Hindmarchové, která na londýnském Fashion weeku představila svou kolekci doplňků. Místo luxusních kabelek se však diváci dočkali doplňků, které připomínaly brašny školáků, psaníček ve tvaru školních penálů a jiných podobných školních pomůcek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolekce Anyi Hindmarchové se vrací zpátky do školyVideo: Reuters

 
Článek

„Módní přehlídka by měla lidi donutit k úsměvu, ne?” pronesla Anya Hindmarchová v zákulisí své módní přehlídky. Hvězdami tentokrát ale nebyly modelky, ty byly všechny oblečené jen do bílých overalů.

Hosté měli chvilku času, aby zavzpomínali a vylovili v paměti vzpomínky na školní léta, dobu, kdy se posílala psaníčka, každý kousek papíru byl počmáraný infantilními kresbami či citáty. A všechny tyto vzpomínky zhmotnila návrhářka do své nové kolekce kabelek a doplňků.

Samolepky pro originalitu

Dámy v rukách svíraly dokonale vyvedené kožené kabelky v zelenomodrých, modrých a okrových barvách. Nejvíce ovšem převažovaly kabely bílé barvy. Na dokonale řemeslně zpracovaných doplňcích se místy objevovaly „plyšové samolepky”.

„Ano, jsou to samolepky! Byla jsem jimi posedlá jako dítě, a ve škole to byl způsob, jak jsem si označovala své věci,” řekla ke zvláštní ozdobě na kabelkách jejich designérka.

U tašek byly často k vidění i různé dekorace. Návrhářka nešetřila koženými střapci, veselými penály ve tvaru tužek, psaníčky a jinými, kolikrát až infantilními dekoracemi.

Foto: Reuters

Kolekcí vládly infantilní motivy.

Foto: Reuters

Střapce a nápisy.

Foto: Reuters

Střapce a nápisy.

Foto: Profimedia.cz

Tašky s kaňkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám