Hlavní obsah

Když se z make-upu stane umění

Novinky, ema

Někteří umělci netvoří mistrovská díla jen na papír či plátno, nerealizují se v instalacích, ale přesto jsou kreativní a dělají umění. Jak? Stejně jako malíři a kreslíři používají štětce, ovšem tak trochu jemnější než ty, pomocí kterých se malují obrazy. Ty štětce jsou totiž kosmetické.

Foto: Profimedia.cz

Make-up se nosí čím dál výraznější. Výjimkou nejsou ani "potetované" rty.

Článek

Pomocí přesných tahů a linií se obličej, případně některé jeho části, mění k nepoznání. Make-up je relativně běžnou a každodenní součástí ranní rutiny většiny žen, ovšem málokterá si s ním vyhraje tak, jako make-upové umělkyně, které s jeho pomocí dokážou vytvořit opravdu nevídané kousky.

V posledních týdnech se hodně mluví i píše o mladé umělkyni Lauře Jenkinsonové. Ta si pomocí barev dokáže na rty a kolem nich namalovat nejrůznější pohádkové postavy tak přesně, že by těžko někdo řekl, že je nekreslil přímo sám jejich tvůrce.

Foto: Profimedia.cz

Laura Jenkinson

To umělkyně Sandra Holmbomová se specializuje jen na malování rtů, ovšem nedělá jí problém si na horním víčku vytvořit linku z precizně namalovaných květin. Její díla jsou neuvěřitelná, ale sama přiznává, že jí namalování rtů občas zabere i hodinu a půl.

Foto: Profimedia.cz

Sandra Holmbomová

Svenja Schmittová se rozhodla, že povýší malování očí na umělecké dílo. K barevným stínům, linkám a třpytkám si bere na pomoc umělé řasy, ale třeba i živé šneky, pírka, blyštivé kamínky, můry, motýly, lístky květin i celé květiny a další rekvizity, což, vzhledem k tomu, že pracuje s make-upem, by řekl asi málokdo.

Foto: Profimedia.cz

Svenja Schmittová

Vizážistka Eva Senin Pernasová se zaměřuje převážně na rty. Její make-up, ale i fotky, kterými se prezentuje, jsou naprosto precizní. Díky jejímu zásahu na vašich rtech mohou růst pomeranče tak realistické, až se to zdá neskutečné. Je to sice krásné, na fotce i v reálu určitě obdivuhodné, ale na denní nošení, vzhledem ke složitosti provedení, to není ani náhodou.

Foto: Profimedia.cz

Eva Senin Pernas

Foto: Profimedia.cz

Eva Senin Pernas

Karita Brunová se také věnuje uměleckému make-upu. Nejvíce si dává záležet na horním pohyblivém víčku, na které je schopna namalovat ledacos. Ani ona se ale nebrání malování zvířátek a jiných pohádkových motivů, které vypadají naprosto reálně.

Foto: Profimedia.cz

Karita Brun

Katie Alvesovou už nebavilo obyčejné malování tradičních očních stínů a toužila po něčem originálním. Zhmotnila tedy svou bujnou představivost a pohyblivá víčka nad okem se stala jejím uměleckým plátnem. Maluje na ně své oblíbené scény z pohádek Walta Disneyho. Je až s podivem, jak realisticky se jí daří pohádkové scény pomocí make-upu vykreslit.

Foto: Profimedia.cz

Katie Alvesová

Tetování na rty

Novinkou je ve světě takzvaného make-up artu jednoduché a za každých okolností údajně precizní dočasné tetování na rty. Funguje na stejném principu jako notoricky známé tetování ze žvýkaček. Tedy přiložíte, navlhčíte a pomalu sloupnete. Balení stojí okolo 200 korun a seženete jej i u nás, nejlevněji přes internet.

Foto: Profimedia.cz

Tetování na rty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám