Hlavní obsah

Líčení skoro navždy aneb Každá žena touží být krásná

Právo, Vendula Presserová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Permanentní make-up zažil vzestupy i pády. Po období, kdy jsme na každém kroku potkávali ženy s tvrdým výrazem v očích a temně obkrouženými rty, byl vytěsněn ze scény voláním po přirozeném vzhledu. Dnes je zpátky, jen v mnohem přijatelnější podobě.

Foto: Profimedia.cz

Dnes je permanentní make-up vkusný a jemný.

Článek

Touha být krásná bez každodenního moření se s líčením není jediným důvodem, který přivádí do kosmetických studií adeptky permanentního make-upu. I když právě tato motivace je dostatečně pádná, není jediná.

Pro koho ano, pro koho ne?

Existuje i řada dalších důvodů, proč ženy podstupují tuto proceduru. Sportovkyním vadí řasenka rozmazaná potem nebo sněhem, pacientky, které mají za sebou chemoterapii, tímto způsobem řeší vypadané obočí.

Úskalí invazivního zákroku

Pokud jde o věk, trvalé nalíčení je vhodné prakticky pro každého bez omezení. Máte-li však sklon k alergiím, zajímejte se o složení pigmentů. Před větším zákrokem můžete také požádat o test snášenlivosti trvanlivé barvy na malém kousku skryté kůže.

V certifikovaných studiích sice používají hypoalergenní barvy, může se ale stát, že u miliónu žen se žádná alergie nevyskytne, ale potom přijde milióntá první zákaznice… Jistota je prostě jistota a jde o váš obličej.

Foto: Profimedia.cz

Pigment se do kůže vpichuje pomocí moderního elektrického aplikátoru.

Zůstaňte přirozené

Někdy působí „permanent“ nepřirozeně. Jak se tomu vyhnout? Doporučujeme zjistit si o pracovišti, kde je prováděn, co nejvíce informací, snažit se seznámit s výsledky práce jednotlivých kosmetiček. Napoví vám internet, doporučení známých a přátel.

Nehledejte nejnižší cenu, investice do kvality se vždy vyplatí, a to, co nosíte na tváři, ničím nezakryjete. Například za obočí zaplatíte v dobrém salónu 3000 až 4000 korun, budete ale mít jistotu, že vašemu obličeji zůstane přirozený výraz, a zároveň se nevystavíte riziku nedostatečné hygieny a jiných komplikací.

Odejít ze salónu s vizáží cirkusového klauna, navíc nakaženého žloutenkou, rozhodně za ušetřenou tisícovku nestojí! Více informací na: www.permanentni-makeup-praha.cz.

Otázky pro odbornici

Odpovídá Eva Štědrá, kosmetička, která je právem považována za naši špičku. S metodou má mnohaleté zkušenosti.

Foto: Jaroslav Urban

Eva Štědrá

Kdo se na vás obrací?

Permanentní make-up nabízíme nejen ženám, které se necítí bez nalíčení dobře, ale nechtějí ztrácet čas líčením, a přesto si přejí vypadat upraveně. Doporučujeme ho hlavně těm, které nosí kontaktní čočky nebo brýle, mají citlivé (často slzící) oči nebo jsou alergické na kosmetické výrobky. Ocení ho i aktivní sportovkyně. Provádíme jej také po chemoterapiích.

Často se hovoří o bezpečnosti metody.

S každou klientkou konzultujeme její aktuální zdravotní stav. Nikdy neaplikujeme permanentní make-up, pokud je žena gravidní, užívá léky na ředění krve, prochází autoimunitní léčbou, má těžkou cukrovku nebo jiné závažné onemocnění.

Všechny kosmetičky v mém Studiu Estetica vlastní certifikaci pro EU. Tuto certifikaci by měla mít každá kosmetička, která výkon provádí.

Co se v této oblasti, kromě barevné škály, změnilo v poslední době?

Právě bezpečnost. Na tu je kladen maximální důraz a je skutečně na vysoké úrovni. Aplikace PM je „samostatně vázaná činnost, při které je porušována integrita lidské kůže“, proto podléhá přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům. Kosmetičky, které provádějí PM a vlastní certifikaci pro EU, prošly dlouhým a náročným odborným školením. V této oblasti jsou v současné době mnohem přísnější požadavky, než tomu bylo v minulosti.

Bude to obličeji slušet?

V našem studiu neprovádíme nic bez souhlasu klientky, konzultujeme společně s ní předem tvar i barevný odstín, tak aby výsledek působil přirozeně, nikoliv nalíčeně. Za výsledky své práce ručíme, proto také klientku, která požaduje např. nepřirozený nebo neobvyklý tvar, zkusíme přesvědčit, aby ustoupila ze svého požadavku. Pokud na něm trvá, raději odmítneme zákrok provést.

Permanentní make-up

je kosmetická procedura, během níž se do kůže vpravuje barva pomocí drobných vpichů. Provádí se na stejném principu jako tetování. Nejčastěji se tetuje obočí, linky na horních i dolních očních víčkách, zvýrazňují se obrysy rtů. Naopak výjimečně se aplikuje na prsní bradavky. Vydrží v průměru od jednoho roku do čtyř let, ale ne ve stejné intenzitě. Pigment postupně stejnoměrně bledne, až téměř vymizí. Délku trvanlivosti ovlivňuje i stáří, charakter a elasticita pokožky. Bolestivost během výkonu v okolí očí snižuje aplikace anestetické masti, na rty je možné použít lokální anestezii.

Reklama

Související témata:

Související články

Osobnost a povahu ženy prozradí styl líčení

Každá žena se chce líbit. Některé mají to štěstí, že vypadají od přírody skvěle, jiné svůj vzhled dolaďují make-upem. Co žena, to specifické líčení, které něco...

Výběr článků

Načítám