Hlavní obsah

Míchané nápoje, co ozdobí každou letní party

Novinky, das

Doba dovolených vrcholí. Mnozí z nás se chystají pořádat zahradní či balkónovou party a my vám poradíme, jak si tento čas co nejlépe zpříjemnit. Míchané koktejly, byť s trochou alkoholu, mohou být dobrou náhražkou k pivu či jiným alkoholickým nápojům, jež ve velké míře zatěžují vedrem oslabený organismus.

Foto: Profimedia.cz

Míchané koktejly, byť s trochou alkoholu, mohou být dobrou náhražkou piva či jiných alkoholických nápojů.

Článek
Bombay Bramble
Suroviny: 4 cl Ginu Bombay Sapphire, 2 cl limetkové šťávy, 1 cl cukrového sirupu, Créme de Mure, led, ostružiny (na ozdobení)
Postup: Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience kromě Créme de Mure. Následně prošejkrujeme. Celý obsah pak nalijeme do nižší sklenice naplněné ledem. Poté opatrně nalijeme Créme de Mure středem sklenice do koktejlu. Na závěr ozdobíme dvěma ostružinami, popř. přidáme plátek citrónu.
Original Cuba libre
Suroviny: 4 cl Bacardí Gold, 1 cl limetové šťávy, 15 cl Coca-Coly, limetka, led
Postup: Vysokou sklenici naplníme ledem, na který vložíme plátek limety. Přidáme rum, limetovou šťávu a dolijeme kolou. Lehce promícháme a ozdobíme plátkem limety.
Original Mojito
Suroviny: 5cl Bacardí Superior, 8 lístků máty, 1,5 cl limetové šťávy / 1/2-1 limeta, 2 vrchovaté lžičky třtinového cukru, drcený led, soda
Postup: Do sklenice dejte 1/2 až 1 limetu nakrájenou na měsíčky (popř. limetovou šťávu), přidejte 2 barové lžíce třtin. cukru a barovým drtítkem promadlujte. Lístky máty otřete hrdlo vysoké sklenice, pak ji vhoďte do sklenice, přidejte rum, doplňte sodou, zamíchejte a ozdobte snítkou máty (doplňte drcený led v případě potřeby).
Dragon liči
Suroviny: 4 cl ginu, 2 cl limetkové šťávy, lžičku medu, 3 cl Relax Exotica liči, kondenzované liči na ozdobu
Postup: Jednotlivé ingredience smíchejte a protřepejte v shakeru. Doporučené servírování do skleničky na stopce ve tvaru „v“. Drink dozdobte liči.
Yellow Night
Suroviny: 2 cl tmavého rumu, 2 cl mandlového likéru, 2 cl limetkové šťávy, 4 cl Relax Exotica mango
Postup: Jednotlivé ingredience smíchejte a protřepejte v shakeru. Doporučené servírování do whiskey skleničky s ledem. Drink dozdobte plátkem manga nebo výsečí limetky.
Grapes river
Suroviny: 4 cl ginu, 2 cl bezinkového sirupu, 3 ks hroznového vína, River tonic
Postup: Do skleničky vhodíme hroznové víno, pomačkáme, přidáme led a ostatní ingredience, promícháme lžící. Drink dozdobte hroznovým vínem na napichovátku a brčkem.
Ginger star
Suroviny: 4 cl rumu, 2 cl kvalitního pomerančového sirupu, 1/8 limety, zázvorová limonáda (např. River Original Ginger Ale)
Postup: Ingredience vložíme do skleničky na led, promícháme a podáváme.
Campari Orange
Suroviny: 4 cl Campari, pomerančový džus, plátek pomeranče na ozdobu, led
Postup: V long sklenici smícháme Campari a pomerančový džus. Přidáme pár kostek ledu. Zdobíme výsečí pomeranče.
Campari Orange Passion
Suroviny: 4 cl Campari, 2 kousky pomeranče, 1 lžička hnědého cukru, koktejlová třešeň na ozdobu, ledová tříšť
Postup: Do long sklenice dáme 2 kousky pomeranče a lžičku hnědého cukru. Muddlerem pomeranč lehce rozdrtíme, aby pustil šťávu a ta se smíchala s cukrem. Do sklenice přidáme ledovou tříšť. Nalijeme 4 cl Campari a dolijeme pomerančovým džusem. Zdobíme koktejlovou třešní.
Sekt s brusinkami
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte 5 kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce.
Lemond Coke
Suroviny: 5 cl lemondu, 1 dcl koly, citrón, máta
Postup: Do skleničky old fashion nalijte lemond, kolu, lehce vymáčkněte citrón, dejte led a dozdobte mátou.
Apple Sling
Suroviny: 40 ml Becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
Beton Bitter
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14.
Ledově pálivé překvapení
Suroviny: 4 cl Ice, zázvorová limonáda, led
Postup: Alkohol nechte ledově namrazit. Vlijte jej poté do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu a přidejte zázvorovou limonádu.
N 11
Suroviny: 4 cl Absolut vodky, 6 cl grepového džusu, 2 cl grenadiny
Postup: Do skla si připravíme kostkový led, do míchací sklenice vložíme kostkový led a ingredience (2 cl Absolut Vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari). Promícháme barovou lžičkou a scedíme přes sítko do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Absolut Cocktail
Suroviny: 2 cl Absolut vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari
Postup: Připravíme si předchlazenou skleničku, do šejkru vložíme kostkový led a ingredience (4 cl Absolut Vodky, 6 cl grapefruitového džusu, 0,25 cl grenadiny). Prošejkrujeme a scedíme do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Koktejl Hugo
Suroviny: Bohemia sekt, bezinkový sirup monin, limetka, led
Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky.
Frosted Grant´s
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 50 ml kakaového likéru, vanilkový lusk
Postup: Naplňte sklenici ledem. Whisky a kakaový likér dobře promíchejte koktejlovou lžičkou. Dozdobte vanilkovým luskem.
Redfire
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 100 ml toniku, třešňový likér, list šalvěje
Postup: Naplňte sklenici ledem. Přidejte whisky a dolijte tonikem. Zakápněte třešňovým likérem a ozdobte lístkem šalvěje.
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.

Reklama

Související články

Tajemství šťavnatých steaků

Naprostý základ každého pokrmu z hovězího je kvalitní a vyzrálá surovina. Pokud takovou doma máte, pak je velká pravděpodobnost, že po dodržení několika...

Výběr článků

Načítám