Hlavní obsah

Co všechno ženy dávají do ledničky

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lednička dávno neslouží jen jako prostor pro uchování potravin. Mnoho žen si tam skladuje i takové věci, které by v chladničce nikdo nehledal, od kosmetiky až po oblečení. Podle nedávného průzkumu společnosti Samsung tak lednici využívá 22 miliónů evropských žen.

Foto: Profimedia.cz

Chlad zabíjí v oblečení i obuvi mikroorganismy.

Článek

Tedy každá pátá Evropanka do lednice ukládá např. make-up, krémy na ošetření nohou, laky na nehty, vlasovou kosmetiku, ale i svetry či spodní prádlo.

Kosmetika i prádlo uchované v chladu totiž déle vydrží. Především z pohledu módy a odívání to mají velmi zmapované Francouzky, které jsou tím doslova pověstné. Své nejlepší kousky ukládají do lednice, aby je uchovaly co možná nejdéle jako nové.

„Ženy za módu i krásu víc utrácí, nicméně o to víc si jí i váží. Svým uchováváním výrobků v chladu prodlužují jejich trvanlivost, účinnost, ale i čerstvost,” vysvětluje uznávaná módní expertka Emma Hillová.

Proto i renomovaní výrobci začali ve svých lednicích utvářet tzv. kosmetické zóny. Místa, kde je optimální teplota právě pro tyto výrobky, které jsou zároveň chráněny před pachy z ostatních potravin.

Co všechno se dá v chladničce uchovávat
Kašmírové a angorské svetříky. Zmrazení kašmírské a angorské vlny přispívá k hubení vajíček molů. Když uložíte pečlivě zabalené svetříky do chladničky, udržíte během teplejších měsíců moly na uzdě a zamezíte línání vlny.
Organické přípravky péče o pleť a přípravky péče o pleť s vitamínem C. Ten je velmi obtížné udržet ve stabilním stavu. Organické a přírodní přípravky obsahují méně konzervačních látek, takže jim chlad prospívá.
Oční stíny a tužky s dlouhou trvanlivostí. Make-up s dlouhotrvajícím účinkem obsahuje těkavější přísady, které mohou v teplém prostředí rychleji vyprchat. Uchovávejte jej tedy v chladu, aby vydržel déle.
Oleje na obličej. Nejkvalitnější obličejové oleje obsahují vysoký podíl prospěšných éterických olejů, které pocházejí např. z heřmánku, levandule a kadidla. Časem tyto vzácné oleje ztrácejí svůj účinek a mohou se kazit, stejně jako extra panenský olivový olej. Když je budete uchovávat v chladničce, zůstanou déle čerstvé.
Lak na nehty. Čím vyšší teplota, tím lepkavější lak na nehty. V horkém počasí ho uchovávejte v chladničce, aby zůstal tekutější a snadněji se nanášel.
Spreje na nohy. Kosmetické tajemství pro unavené a oteklé nohy v horkém počasí: osvěžující sprej na nohy na bázi máty peprné přímo z chladničky.
Oční krémy, gely a masky. Když si na pleť přiložíte něco ledově studeného, zmírníte tím její opuchlost. Oční masky (ideální jsou tampóny napuštěné rostlinnými roztoky, které se vejdou pod oči) a oční gely uchovávejte v chladničce, abyste zvýšili jejich účinek spočívající ve zmírnění opuchlosti.
Vložky do bot. Podpatěnky uchovávané v chladničce báječně ochladí horké, unavené a oteklé nohy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám