Hlavní obsah

Ženy při nakupování obuvi chybují, čtvrtinu bot nenosí

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy milují nakupování. A milují hlavně nakupování bot. Boty totiž můžeme mít, stejně jako oblečení, hned na několik příležitostí i sezón. V létě nejvíce nosíme žabky a balerínky či sandálky. Na podzim vedou tenisky a kozačky, v zimě pak vybíráme sněhule a teplou obuv s kožíškem. Ale i mistr tesař se někdy utne a koupí ve spěchu obuv takovou, která se vlastně nedá nosit.

Foto: Profimedia.cz

Mnohé ženy nakupují boty bez rozmyslu.

Článek

Nejvíce utrácí za boty naše sousedky z Německa, pak elegantní Francouzky a ženy z Itálie. Ovšem britský výzkum ohledně nakupování a užívání bot ukázal, jak moc jsou ženy v některých věcech marnotratné. Nutno říct, že žena od ženy se příliš neliší, a proto není zas tak velký rozdíl mezi britskými a českými ženami. Ženské potřeby jsou totiž vesměs srovnatelné všude na světě.

Čtvrtina bot v botníku je nepoužitelná

Totiž průměrná Britka má ve svém botníku až pětadvacet párů bot, ale čtvrtinu z nich nenosí, protože jsou příliš nepohodlné či jinak nevyhovující, vyšlo najevo v nové studii. To tedy ukazuje, že typická žena má v botníku šest párů bot v hodnotě přes šest a půl tisíce korun, které vůbec nenosí.

Studii, kterou zadala značka Compeed, ukazuje, že Němky, Italky a Francouzsky utrácí za boty nejvíce a že většinou nakupují ve slevách a tehdy dají za pár bot v průměru okolo třinácti set korun.

Ve slevách ženy nakupují bez rozmyslu

Čtyři z pěti Britek přiznávají, že ve slevách většinou nakupují bez rozmyslu a v euforii, a později svých útrat litují. A to zejména proto, že nakupovaly ve spěchu, obuv si dostatečně nevyzkoušely a ta je pak při nošení bolí, mají z ní oděrky i puchýře. 93 % žen přiznalo, že při chůzi na vysokých podpatcích trpí, protože jim to je nepříjemné a nohy je bolí. Avšak podpatky i přes všechny útrapy dál nosí.

Psycholožka Emma Kenyová říká, že bolest trpí, protože i za tu cenu se cítí sebevědoměji a elegantněji, když mají na nohou nekomfortní podpatky, kterými si snadno přidají na exkluzivitě. „Ženy si vysoké boty kupují, protože si pak přijdou sebejistější a více sexy. A důvěra je to, co spoustě lidem chybí,” domnívá se psycholožka.

Možná ne nadarmo božská Marylin Monroe říkala: „Dejte dívce ty správné boty a ona si dokáže podmanit svět!“

Reklama

Související témata:

Související články

Podpatky aneb život na vysoké noze

Jednou za čas to potřebuje každá z nás. Hodit se do gala, udělat si perfektní make-up, vyfoukat si vlasy a dokonale sladit oblečení. Poslední krok...

Jaké boty se nosí v Hollywoodu

Co se nosí na červeném koberci? Respektive, jakou obuv volí celebrity na ty nejslavnostnější události? Možná vás to překvapí, ale i celebrity jsou obyčejní...

Výběr článků

Načítám