Hlavní obsah

Květinové vzory jako trend letošního léta

Novinky, Eva Dvořáková

Co více připomíná rozkvetlé léto než lákavé florální motivy? Exotické květiny, ale i růže či pivoňky se čím dál více objevují i na módních molech. Přivoňte si k tomuto krásnému rozkvetlému letnímu trendu a vyzkoušejte ho i vy. Možností, jak jej obléknout, je nespočet.

Foto: Profimedia.cz

Květinový vzor se vrací

Článek

Pokud budete oblékat florální motivy, nepřebíjejte je jiným vzorem. Pruhy, puntíky nebo zvířecí vzorované látky si raději nechte na jiné příležitosti. Květiny na oblečení jsou samy o sobě natolik výrazným prvkem, že není třeba je ještě více zviditelňovat.

Na podzim byly v obchodech k vidění povětšinou kalhoty a džíny s květinami, postupně se ale s rostoucími teplotami začaly objevovat i jiné kousky oblečení. Topy, tuniky, šaty, svetry, vestičky či saka už najdete téměř v každém nákupním centru.

Vsaďte na šaty i doplňky

A rozkvetlý vzor se nevyhýbá ani doplňkům. Najdete rozkvetlé kabely, šátky, exotické i luční kvítí do vlasů a nic nezkazíte ani koupí romanticky květovaných tenisek, které upotřebíte třeba v horkých letních večerech.

Foto: Archiv firem

Zleva: Minišatyn Tamsin London, 660 Kč. S dlouhými rukávy, Tamsin London, 1590 Kč. Černé s potiskem Tamsin London, 1980 Kč. S rukávky, Zoot 2459 Kč. S páskem Fashion days M by Maiocci, info o ceně u prodejce. Tunika Orsay, xx Kč.

Zaujaly vás šaty s květinovým potiskem? V letním počasí je oblékněte pouze se zajímavými sandály (skvěle se budou hodit zlaté či béžové) či na večer s podpatky meruňkové barvy. Do ruky vezměte psaníčko či menší kabelku.

Foto: Archiv firem

Třiokrát šaty Fashion days, M by Maiocci, info o ceně u prodejce. Na modelce šaty Asos.

Samozřejmě také můžete vyzkoušet další horký trend letošního léta a tím jsou šaty v maxidélce. Už dávno nepatří jen mezi výsadu hippies, zkuste je i vy! V létě oceníte hlavně pohodlí i jednoduchost stylingu.

Rozkvetlé svršky

Foto: Archiv firem

Třiokrát šaty Fashion days, M by Maiocci, info o ceně u prodejce. Na modelce šaty Asos.

Obyčejné bílé tílko či kalhoty efektně oživíte rozkvetlým svrškem. Zkuste sako, blejzr, nebo klidně i vestu. Pokud si troufáte, nebojte se ukázat bříško v krátkém crop topu či opálenou kůži v blůzce a tílku.

Foto: Archiv firem

Gumička i květiny na krk Topshop, info o ceně v obchodě. Taška a tenisky Adidas Originals, xx Kč. Náhrdelník Orsay, xx Kč.

I kalhoty umí zaujmout. I k nim ale volte jednoduchý top či jednobarevné tílko. Zde platí pravidlo, že čeho je moc, toho může být příliš. Na večer se ozdobte rafinovaným černým topem, přes den oblékněte neutrální košili v jemných barvách.

Květiny na botách i ve vlasech

Foto: Archiv firem

Gumička i květiny na krk Topshop, info o ceně v obchodě. Taška 999 Kč a tenisky Adidas Originals, 1799 Kč. Náhrdelník Orsay, xx Kč.

Netroufáte si na žádné velké rozkvetlé plochy? Řešením pro vás mohou být zábavné doplňky. Zamilujte se do květin do vlasů v podobě čelenek či gumiček, které skvěle doplní festivalový look, či zkrotí rozevláté vlasy u moře. K jednoduchému topu se hodí květinové náhrdelníky a rozkvetlé duo v podobě tenisek a kabelky zaujme každého.

Reklama

Související témata:

Související články

Módní tipy pro ženy menšího vzrůstu

Říká se, že co je malé, to je hezké. Jenomže některé ženy mohou mít někdy svého vzrůstu po krk a touží po tom, aby alespoň na chvilku vypadaly vyšší. Není...

Jak nosit džínové kraťasy

Džínové kraťasy jsou velmi univerzálním, a hlavně velmi oblíbeným kouskem hlavně v letním období. Nesmrtelná džínovina se totiž nosí po všechna roční období....

Nejoblíbenější barva letošního léta

Rozruch nejen mezi módními návrháři a stylisty letos způsobila oranžová barva, kterou v několika různých odstínech oblékají celebrity ve velkém. A právě díky...

Výběr článků

Načítám