Hlavní obsah

Šaty vybírejte podle typu postavy

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šaty jsou na nošení velmi univerzální. Můžete je obléknout na slavnostní recepci, ale klidně i k vodě v horkém letním dni. Přestože se obchodní centra hemží slevami a krásných kousků je nespočet, vyplatí se vybrat právě ty, které vám, a hlavně vaší postavě, sednou jako ulité. Jedině takový kousek vám pak může dělat radost i několik let.

Foto: Profimedia.cz

Vyberte si šaty podle typu a tvaru vaší postavy.

Článek

Některé ženy se narodí s typicky ženskou postavou, to znamená větší prsa, výrazné boky a kulatý zadeček. Jiné zase, jak se říká, podědily postavu spíše po tatínkovi. Jsou vysoké, křivkami příliš neoplývají, mají útlý pas a malá ňadra a velmi štíhlou postavu.

Ženy se silnější postavou, takzvané boubelky, mají korpulentnější vršek, ale i bříško a stehna. Zkrátka takovým dámám se váha rozložila rovnoměrně do celého těla.

Jak si tedy vybrat ideální, ale nejen letní šaty? Vždy je dobré brát ohledy na tvar postavy a vyvarovat se nepadnoucím kouskům. Ač může být daný model lákavý, nemusí být právě pro vás ten pravý. Určitě proto neváhejte a hledejte dál.

Foto: Takko

Jak si vybrat šaty podle typu postavy.

Štíhlé a vysoké

S takovým typem postavy si můžete dovolit, jaké šaty se vám zlíbí. Noste maxišaty až ke kotníkům nebo do půli lýtek, pod či nad kolena. Zároveň se ale nebojte asymetrických kousků, u kterých rozhodně nebude vadit, když vaši štíhlou postavu lehce opticky rozšíří. Vysoká štíhlá postava vynikne ale i v úzkých šatech, a to buď na ramínka, nebo bez. Zkrátka na výběr je toho opravdu hodně. Dovolit si můžete vše.

Foto: Archiv firem

Vysoké a štíhlé: Pruhovaná kabela, Mango 549 Kč. Tenisky, CCC 299 Kč. Šaty, Ann Christine 399 Kč. Bílé sáčko, S. Oliver 3999 Kč. Kotníkové boty, Salamander, info o ceně v obchodě. Maskáčové šaty, Lindex 599 Kč.

Ženské tvary

Za ty by se rozhodně neměla stydět žádná žena, vždyť většina mužů právě po tomto typu postavy touží. Vystavte proto na odiv tu část těla, kterou na sobě máte nejraději. Bujné poprsí zvýrazníte zajímavým dekoltem či nabíraným výstřihem. Zadeček a boky vytvarujete v upnutějších šatech kopírujících siluetu, pod ně klidně oblečte stahovací prádlo. Ale pozor. Vždy vybírejte takovou velikost, aby vám padla jako ulitá. Pokud obléknete menší, než ve skutečnosti máte, přidá vám pár nepěkných kilogramů navíc. Proto nekoukejte na čísla velikostí, ale do zrcadla. Důležité je se cítit dobře.

Foto: Archiv firem

Ženské tvary: Baleríny, Crocs 1049 Kč. Psaníčko, CCC 699 Kč. Šaty, Orsay info o ceně v obchodě. Šedé šaty, H&M 599 Kč. Kabelka, C&A 298 Kč. Boty, Vans info o ceně v obchodě.

Boubelky

Silnější typy se mohou s čistým svědomím vrhnout do retro stylu a do šatů áčkového střihu, které jim velmi zalichotí. Také  klidně volte šaty se zajímavou aplikací a volné tuniky. Zakryjete v nich totiž jak bříško, boky, tak i silnější stehna. Trápí vás i silné ruce? Vyberte šaty s tříčtvrtečními rukávy nebo přes ramena přehoďte košili a zavažte v pase. Pokud jste menší postavy, nebojte se k šatům obout boty na podpatku či moderní kotníkové boty s průstřihy. Krásně postavu vytáhnou a outfitu dodají šmrnc.

Foto: Archiv firem

Boubelky: Sandálky, MEL info v obchodech Destroy. Kabelka, Deichmann 449 Kč. Černé šaty, C&A 598 Kč. Boty na podpatku, Deichmann 999 Kč. Pruhované šaty, Lindex 999 Kč. Psaníčko, Karen Millen info o ceně v obchodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se obléknout do letních veder

Pomalu, ale jistě to vypadá, že se nad námi léto nakonec slitovalo a prázdniny nám zpestří horkými, místy až tropickými teplotami. To znamená, že spousta z nás...

Výběr článků

Načítám