Hlavní obsah

Silvestrovské koktejly, které zpestří příchod nového roku

Novinky, Dana Sokolová

Bujaré oslavy a míchané nápoje k silvestru jednoduše patří. Připravili jsme pro vás hned několik tipů, jak si ozvláštnit večer a zároveň si doslova vychutnat příchod nového roku 2014.

Foto: Profimedia.cz

Bujaré oslavy a míchané nápoje k Silvestru jednoduše patří.

Článek
Sekt s brusinkami
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte 5 kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce.
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia Sekt brut, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citrónové šťávy, 1 lžička cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citrónovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.
Rémy Passion coctail
Suroviny: 4 cl koňaku Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish, 2 cl likéru Amaretto, 2 cl šťávy z limetek, 2 cl brusinkové šťávy, kapka likéru Cointreau
Postup: Všechny ingredience vložíme do šejkru a důkladně protřepeme. Obsah scedíme do vysoké koktejlové sklenice. Ozdobíme plátkem pomerančové kůry a ihned podáváme.
Vinné Springtime-Cup
Suroviny: 4 jahody, kostky ledu, 2 cl jahodového sirupu, suché nealkoholické víno Pearl blanc
Postup: Jahody rozpůlíme a s několika kostkami ledu vložíme do větší sklenice. Pokapeme jahodovým sirupem, zalijeme vychlazeným vínem Pearl blanc a lehce promícháme.
Royal Oporto rosé aneb růžové porto
Suroviny: 6 cl portského, 12 cl toniku, máta, led
Postup: Servíruje se do velké vinné sklenice na kostky ledu. Smíchejte s tonikem a doplňte o lístky čerstvé máty.
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.
Red Carpet Martini
Suroviny: 4 cl Finlandia Vodka, 8 cl brusinkového džusu, 3 cl džusu z červeného pomeranče
Postup: Smíchejte všechny ingredience v shakeru a vlijte do sklenice na martini. Okraj skleničky ozdobte červeným cukrem.
Beton Bitter
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14.
Apple Sling
Suroviny: 40 ml becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
Cordial Fresh s limetou
Suroviny: led, 2 cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy
Postup: Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné Cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný, ke kávě či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny.
The Georgian
Suroviny:  5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 3 cl broskvového likéru, 8 cl spritu, 3 lístky máty
Postup: V shakeru utřeme mátu a broskvový likér. Přidáme whiskey a důkladně promícháme s ledem. Do sklenice typu Long dáme drcený led a pomocí double strain nalijeme základ koktejlu. Dolijeme Sprite a servíruje­me s lístky máty.
Čachtická paní
Suroviny: 4 cl Staré myslivecké, 2 cl Grenadine, 2 cl, citronové šťávy, 1/2 pomerančového džusu, ½ ananasového džusu
Postup: Připravte si vyšší sklenici, šejkr, led a všechny potřebné ingredience. Do šejkru vložte led a přilijte všechny uvedené ingredience. Promíchejte a ihned nalijte nápoj do předem nachystané skleničky. Nyní již stačí jen ozdobit – kreativitě se meze nekladou – a můžete podávat hostům.
Huntsman Power
Suroviny: 3 cl Staré myslivecké, 2 cl Caribbean rum White, 2 cl jahodový sirup, 10 cl multivitamin
Postup: Do šejkru vložte led a přilijte všechny uvedené ingredience. Důkladně promíchejte a ihned nalijte nápoj do předem nachystané vyšší skleničky. Nyní již stačí jen ozdobit a můžete překvapit své hosty ojedinělým chuťovým zážitkem.
Aperol Spritz
Suroviny: 5 cl aperol, 1dl soda, 1 dl prosseco
Postup: Na kostky ledu do vinné sklenice lijeme ve zmiňovaném pořadí aperol, sodu a prosecco. Ozdobíme plátky pomeranče.
Hot Daiquiri
Suroviny: 6 cl Havana Club Añejo 7 Años, 1,5 cl limetkové šťávy, lžička cukru, 1 cayennská chilli paprička a tlučený led
Postup: K přípravě tohoto jedinečného nápoje budeme potřebovat shaker, do kterého nalijeme 6 cl Havana Club Añejo 7 Años, 1,5 cl limetkové šťávy, přidáme lžičku cukru, 1 cayennskou chilli papričku a tlučený led. Vše dobře promícháme a přes sítko nalijeme do sklenky na Daiquiri.
Koktejl Mamie Taylor
Suroviny: 4–6 cl Ballantine’s Finest, 1 cl limetové šťávy, 10 cl zázvorové limonády, ½-1 cl zázvorového piva (není podmínkou, ale pomůže), 1–3 ks tenkých plátků čerstvého oloupaného zázvoru
Postup: Do tumbleru (sklenka bez nožky, obsah kolem 25 cl) vložte led až po okraj. Dávkujte vše kromě zázvorového piva a promíchejte. Přidejte případně zázvorové pivo a ozdobte několika plátky čerstvého zázvoru.
Suntonic
Suroviny: 4 cl Metaxy 5*, 1 dcl toniku, plátek pomeranče
Postup: Do skleničky nalijeme metaxu, dáme led, dolijeme tonikem a přidáme kousky pomeranče.
Zázvorové Mojito
Suroviny: 6 cl Havana Club Anejo Blanco, 2 lžičky třtinového cukru, citrónová šťáva, zázvorová limonáda, lístky máty peprné, ledová tříšť, čerstvý zázvor, čerstvá limeta
Postup: Do sklenice dáme limetu a mátu, pak třtinový cukr, zázvor a podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a doplníme zázvorovou limonádou a citrónovou šťávou.
Godlike
Suroviny: 4cl Metaxy 12*, 2 cl hruškového likéru, 2 cl citrónové šťávy, moučkový cukr
Postup: Vše dáme do shakeru, promícháme a pak nalijeme do sklenic s ledem.
Golden Nail
Suroviny: 4 cl Ballantine’s Finest, 1–2 cl Karlovarské Becherovky, řez pomerančové kůry
Postup: Sklenku na whisky naplňte kusy ledu. Dávkujte whisky a becherovku a promíchejte. Vložte pomerančovou kůru, případně zapalte zápalku a stiskněte kůru lícem ke sklence tak, aby vonné látky prošly plamenem do nápoje. Pak vložte kůru mezi led a stěnu sklenky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám