Hlavní obsah

Kurzy plavání pro mořské panny zažívají na Filipínách boom

Novinky, das

Neexistuje holčička, která by alespoň jednou v životě nezatoužila stát se mořskou pannou. Alespoň to tvrdí podnikatelka Djuna Rochaová z filipínského ostrova Boracay, která otevřela před rokem v Manile školu plavání pro mořské panny. Dvouhodinových kurzů plavání se zúčastňují jak malé holčičky, tak dospělé ženy, které si plní své dávné sny a zároveň tak formují svou postavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Filipínách pořádají kurzy pro mořské pannyVideo: Reuters

 
Článek

„Většina lidí mořské panny vnímá jako krásné, hravé, zábavné, dobrodružné a přitom elegantní ženy. Lze je tedy považovat za ty nejlepší dětské vzory. Kurzy plavání se proto nesou v tomto duchu. Dívky se zde učí nejen správné techniky plavání, ale i lásce a vděčnosti k přírodě,” vysvětluje Arabelle Jimenezová z jedné z deseti doposud otevřených škol.

V kurzu za 1800 pesos (cca 800 Kč) se ženy naučí základním plaveckým dovednostem v obleku mořské panny a s ploutví z plexi-skla a gumy. Kromě delfíních kopů, perličkových kroužků a polibků pod vodou se dívky učí zvolna vydechnout přes rty a opět nabrat doušky vzduchu, jako to dělají velryby.

Podle trenérů vyžaduje plavání s ploutví mořské panny zpevněné břišní svaly a sílu v nohou a hýždích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám