Hlavní obsah

Každý desátý Čech nepoužívá deodorant

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letních měsících se lidé potí víc než jindy, což souvisí především s přirozenou termoregulací, která chrání tělo před přehřátím. Tento přirozený fyziologický proces s sebou ale přináší také nepříjemný a mnohdy bohužel vcelku výrazný zápach. Podle průzkumu společnosti Henkel je však mezi Čechy a obzvláště mezi českými muži stále velký počet těch, kteří nepoužívají deodoranty ani antiperspiranty.

Foto: Profimedia.cz

Každý desátý Čech spoléhá na svou „přirozenou vůni“ a deodorant či antiperspirant mu je zcela cizí.

Článek

„Ženy o sebe v porovnání s muži stále pečují podstatně více a lépe. Přestože se velmi často snaží samy změnit návyky svých partnerů nákupem a věnováním některého z výrobků, je poměr v prodejích přípravků proti pocení stále přibližně 60:40 ve prospěch variant pro ženy,“ upozorňuje Radka Šimánková, manažerka marketingu divize Kosmetiky Henkel ČR.

Průzkum navíc ukázal, že šest z deseti mužů používá deodorant nepravidelně, či pouze jednou denně. Pouhá třetina Čechů používá tyto přípravky pravidelně, a to bez ohledu na roční období.

Nejvíce pak deodoranty a antiperspiranty používají mladí ve věku 18 - 24 let, s rostoucím věkem pak obliba používání těchto přípravků postupně klesá. Ve věku mezi 45 -54 let je nepoužívá více jak 10 % z nich a ve věku 55-65 let už více jak 21 % z nich.

Nejoblíbenější variantou pro osvěžení těla zůstávají deodoranty nabízené ve spreji.

Reklama

Související články

Odoranty ovlivňují, do koho se zamilujete

Proč jsou si někteří lidé navzájem sympatičtí a jiní nejsou? Jak probíhá výběr partnera? Co způsobuje přeskočení oné pomyslné jiskry? Část těchto pochodů...

Proč parfém voní na každém člověku jinak

Parfémy existují od samého počátku lidstva, nejprve jen ve formě bylinek a květin, později v podobě sofistikovanějších vonných olejů a kadidel. I když dva lidé...

Výběr článků

Načítám