Hlavní obsah

Jak dostat zpět do kondice ženský zadeček

Novinky, Dana Sokolová

Povadlý zadeček a celulitida na stehnech nejsou jen záležitostí obézních dam. Tyto pohřešky na kráse trápí i celou řadu štíhlých žen včetně modelek. Poradíme vám, jak toto trápení minimalizovat.

Foto: Profimedia.cz

Povadlý zadeček a celulitida trápí většinu žen.

Článek

Posilovat svaly na hýždích můžete i mimo posilovnu

Abyste měly krásný pevný zadeček v jakémkoliv věku, je zapotřebí pravidelně posilovat hýžďové svaly. Pokud opomeneme cviky na přístrojích a při aktivitách jako je pilates, aerobic apod., pak existuje celá řada aktivit, kdy zadeček posilujete i během pracovního dne.

Židle - pokud usedáte do židle nebo se z ní zvedáte, nikdy nepoužívejte ruce. Díky tomu v podstatě budete dělat dřepy, aniž by si toho kdokoliv všiml a aniž byste k tomu potřebovaly čas navíc.

Chůze do schodů - Pokud jdete nahoru po schodech, nenašlapujte na každý schod, ale na každý druhý. Díky tomu svaly zatížíte a zpevníte mnohem víc.

Chůze - Pouhých 30 minut svižné chůze denně s vaším zadečkem udělá divy. Pokud si ještě upravíte jídelníček, kdy snížíte příjem kalorií o 250 kalorií denně, pak budete změnou zadečku opravdu příjemně překvapené.

Foto: Profimedia.cz

Celulitida se může rozvinout i u žen s normální tělesnou hmotností, hlavně u těch, které mají zvýšené množství tukové tkáně v podkoží oproti normě, nerovnoměrnou distribuci tuku v těle nebo ochablé svaly.

Nelze zapomínat ani na péči o pokožku

Prokrvení pokožky - velmi dobré je pokožku na zadečku a stehnech každý den nasucho masírovat pomocí nejrůznějších kartáčů na tělo.

Lymfatická masáž - nejúčinnější metoda v boji s celulitidou. Velmi dobře poradí se zadrženými tekutinami v těle.

Dostatek tekutin - vypít 2-3 litry neperlivé čisté vody by mělo být samozřejmostí. Naopak omezit byste měly vše, co obsahuje kofein a další toxické látky.

Zábaly - teplé zábaly dokonale prokrví pokožku, čímž se urychluje odplavování toxinů z těla. Lze sem řadit například skořicové zábaly apod.

Krémy a gely na celulitidu - určitě problém neřeší v takové míře, jako jiné aktivity, nicméně i ony mohou situaci zlepšit.

Přístroje - existuje celá řada přístrojů jako VacuShape, VacuPress, Rolletic apod., které zmírňují projevy celulitidy a podle žen, které je vyzkoušely, skutečně fungují, nicméně ani u nich nedochází k trvalému odstranění problému a pokud celkově nezměníte svůj životní styl, pak se vám celulitida velmi brzy navrátí.

Liposukce - v současnosti patří mezi nejpopulárnější tzv. bezbolestné verze. Nicméně pokud si neupravíte jídelníček a nezačnete cvičit, tak ani od těchto metod nečekejte zázraky. Operační formy liposukcí bývají účinnější, nicméně po nich zůstávají malé jizvy a je tedy na každé ženě, zda jí to všechno za to stojí. Pokud ano, pak například britští vědci doporučují metodu BodyTite - méně invazivní způsob liposukce.

Oblečení dokáže mnoho věcí zamaskovat

Džíny - vybírejte skutečně pečlivě. Rozhodně vybírejte spíše z tmavých barev nebo se stínováním, které opticky zužuje. Nezapomínejte ani na zadní kapsy, které mohou výsledný dojem velmi pokazit.

Postavu opticky zúží i speciální stahovací spodní prádlo.

Při výběru oblečení se snažte dosáhnout rovnováhy. Pokud máte širší zadeček i nohy, pak nikdy nenoste úzké krátké sukně, ale naopak vybírejte sukně širší - tzv. střih do áčka.

U obuvi se zaměřte na podpatky. I když nejsou příliš pohodlné, svaly u nich zapínáte mnohem více. Vhodné jsou i speciální boty, které díky speciální technologii posilují svaly na nohou a zadečku víc než běžné sportovní boty. Patří sem boty od společnosti Reebok Easy Tone a nebo Sholl Starlit .

Reklama

Související témata:

Související články

Zhubnutím se zbavíte i celulitidy

Pomerančová kůže, celulitida. Strašák, jímž nás masírují samozvaní odborníci na ideální krásu. Je nutné obětovat nemalé finance do prostředků, jež nám zaručeně...

Výběr článků

Načítám