Hlavní obsah

Krásné ženy plodí prý častěji dcery, proto je krásných mužů málo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Krásných mužů je prý nedostatek. Proto se i tímto fenoménem zabývali vědci z anglické London School of Economics, kteří přišli s následujícím vysvětlením. Krásné ženy prý plodí častěji holčičky, kterým předávají své geny. A jelikož jsou krásné ženy i plodnější než ostatní ženy, ve společnosti přibývají právě dcery těchto žen a mužů naopak ubývá.

Foto: Profimedia.cz

Krásným ženám se prý častěji rodí dívky.

Článek

Krása u mužů totiž není důležitá. Ti se nerodí proto tak často krásným rodičům, kteří plodí spíš dívky, ale vzcházejí z párů, které disponují spíš sílou a agresivitou. Vlastnostmi důležitými pro muže.

Doktor Kanazawa sledoval sedmnáct tisíc jedinců narozených v roce 1958 a všímal si, jak byli v průběhu života hodnoceni z hlediska atraktivity a kolik pak měli dětí a jakého pohlaví.

Krása je výhodou hlavně u žen

„Atraktivní páry měly jako prvorozené dítě jak syna, tak dívku, ale ty hodnocené jako méně atraktivní měly téměř vždy syna,“ tvrdí Doktor Satoshi Kanazawa. Podle něj pak z pohledu atraktivity matek, ty nejkrásnější měly v naprosté většině dceru.

„Krása je větší výhodou pro ženu než pro muže, proto se vyplatí předávat geny pro krásu právě dcerám,“ vysvětluje svou teorii Kanazawa. Podle něj syny plodí častěji páry, které vynikají sílou a agresivitou.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč se svým matkám nikdy nezavděčíme

O tchyních toho bylo napsáno mnoho, tak jako o vztahu mezi matkou a synem. Psychologové však považují za mnohem problematičtější vztah mezi matkou a dcerou,...

Výběr článků

Načítám