Hlavní obsah

Špíz z kuřecích prsíček, excelentní recept pro slavnostní chvíle

Při přípravě každé slavnostní chvíle nebo události přijde řeč na jídlo. Hodilo by se něco netradičního, exotického, výjimečného. Pokud za takový pokrm nechcete v lepší restauraci nechat polovinu své výplaty, zkuste si ho uvařit. Připravili jsme pro vás recept na špíz u kuřecích prsíček a krevet s rýží basmati, nudličkami z cukety a mrkve s tomatovou omáčkou podávaný ve špičkových restauracích.

Článek

ŠPÍZ Z KUŘECÍCH PRSÍČEK A KREVET S RÝŽÍ BASMATI, NUDLIČKAMI Z CUKETY A MRKVE S TOMATOVOU OMÁČKOU

Suroviny: pro čtyři osoby
400 g kuřecích prsou
120 g krevet
1 limetka
0,01 l slunečnicového oleje
sůl, pepř
olej
grilovací koření
Suroviny na tomatovou omáčku
5 rajčat
200 g "tomato pronto"
20 g cibule
sůl, pepř
olej
bylinky
Suroviny na zeleninové špagety
150 g mrkve
150 g cukety
sůl
sezamové semínko
sezamový olej
Suroviny na rýži
300 g rýže basmati
olej
sůl
celá cibule
Postup

Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky a naložíme do oleje a koření. Po 12 hodinách napícháme na špejli kuřecí maso, 1/8 limetky, tygří krevetu. Posypeme grilovacím kořením a opečeme. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme do růžova. Přidáme rajčata (překrájená), tomato pronto, sůl, pepř, bylinky a směs provaříme. Provařenou směs prolisujeme. Hustou omáčku můžeme povolit zeleninovým vývarem. Z mrkve a cukety uděláme pomocí speciální škrabky špagety. Orestujeme je na oleji, přidáme sůl, pepř, sezam. Rýži uvaříme v osolené vodě s cibulí a olejem.

Recept byl použit z knihy Excellent menu autorky Evy Filipové, která obsahuje 20 autorských menu a 100 receptů šéfkuchařů excelentních restaurací .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám