Hlavní obsah

Ty správné tvary pro vaše ramena a paže

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cvičit pouze problémové partie, jako jsou zadek, stehna a břicho, není správné řešení, jak dosáhnout hezké a zpevněné postavy. Zaměřte se i na jiné partie.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Ty správné tvary pro vaše ramena a paže

Článek

Nezanedbávejte ani ostatní části těla, protože pak se právě ty mohou stát vaší problémovou partií. Mohou to být ramena, biceps anebo u žen velmi často tzv. plandavý triceps.

Cesta ke změně vzhledu vašich paží vede přes cvičení. Vyzkoušejte naše cviky a vytvarujte ramena a paže podle svých představ.

1. Upažování s gumou

Tímto cvikem zapojíte svalstvo ramen, a to především střední část, která je právě důležitá pro jejich rozšíření, a tím zlepšení vzhledu ramen. Stůjte rovně, oběma nohama si stoupněte na posilovací gumu, jejíž konce vezměte do rukou.

Poté s výdechem proveďte s mírně pokrčenými pažemi upažení tak, aby v nejvyšší pozici byly dlaně alespoň ve výšce ramen. S nádechem vracejte pomalu ruce zpět k tělu. Proveďte 15 opakování.

2. Bicepsové zdvihy s gumou

Tento cvik výborně procvičí přední část paží – bicepsy. Opět budete začínat z pozice, kdy gumu máte přichycenou pod nohama a držíte ji v rukou, ale dlaně jsou otočené dopředu.

S výdechem udělejte pohyb v pažích tak, že je ohnete pouze v loktech, až se dlaně téměř dotknou hrudníku. Důležité je, aby pohyb vycházel pouze z loktů, ne z ramen. S nádechem se vraťte zpět do výchozí pozice. Udělejte alespoň 20 opakování.

3. Tricepsové kickbacky s gumou

Následujícím cvikem velmi efektivně zapojíte zadní část paží – tricepsy. Tentokrát si přišlápněte gumu jednou nohou, druhá noha bude o krok vzad. Chyťte gumu do rukou,  dlaně jsou stočené k tělu. Mírně se předkloňte s rovnými zády.

Zvedněte pokrčené paže tak, že lokty budou výše než trup. Poté s výdechem proveďte pohyb pouze v loktech, kdy paže natáhnete do úplného propnutí. S nádechem vraťte paže pomalým pohybem zpět do pokrčení. Ramena nezvedejte, ani v nich nevykonávejte žádný jiný pohyb. Proveďte alespoň 15 opakování.

Uvedený trénink nabude největšího efektu, pokud jej budete provádět kruhovou formou. To znamená, že budete cvičit cviky jeden za druhým bez přestávky. Pauza následuje až po posledním z nich, a to v délce 45 vteřin. Toto celé poté zopakujte ještě třikrát. Trénink si zacvičte ideálně třikrát týdně.

Vše o zrádných cukrech a o závislosti na nich najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám