Hlavní obsah

Tři cviky pro perfektně ploché bříško

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadáte ve vašich oblíbených šatech jako v šestém měsíci těhotenství? Držíte dietu, ale zdá se vám, že to stále ještě není ono? Máte pravdu, chce to cvičení.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Tři cviky pro perfektně ploché bříško

Článek

Zpevněné břicho totiž bude vypadat lépe za každých podmínek. Začněte na svých břišních svalech pracovat hned teď a brzy uvidíte změny. Těmito cviky docílíte nejen zpevnění břicha, ale také odstranění bolestí zad.

Jejich výhoda je, že k nim nepotřebujete žádné stroje a můžete je dělat kdekoliv a kdykoliv.

1. Sklapovačka s rovnýma nohama a rukama

Tímto cvikem posílíte přímé břišní svalstvo a při správném provedení i vnitřní svaly břišní. Lehněte si na zem a zvedněte narovnané nohy i ruce, ty dejte za hlavu. Břicho musíte držet zpevněné tak, aby celou tíhu nohou nedržela záda, ale břicho.

S výdechem jděte tahem břišních svalů nahoru, kdy nohy půjdou nahoru a ruce dopředu tak, aby dosáhly na nohy. Bradu držte přitaženou na hrudníku. S nádechem se kontrolovaným pohybem vracejte zpět do výchozí pozice. Udělejte 15 opakování.

2. Rotace vsedě

Tento cvik je zaměřen na posílení šikmého a vnitřního břišního svalstva. Sedněte si a zvedněte pokrčené nohy. Ruce držte spojené před tělem. S výdechem proveďte rotaci v trupu do strany tak, že se nohy nesmějí pohnout.

S nádechem se vraťte zpět a poté s výdechem proveďte rotaci na druhou stranu. Záda by měla být rovná a břicho po celou dobu pohybu zatažené. Udělejte 10 opakování na každou stranu.

3. Rolování na míči

K tomuto cviku, který je zaměřen na přímé a vnitřní svaly břišní, budete potřebovat velký míč. Klekněte si na zem a opřete se předloktími o míč. S nádechem se posunujte co nejvíce dopředu, nejlépe do pozice, až budou záda a nohy v jedné rovině.

S výdechem se vracejte kontrolovaným pohybem zpět. Břicho držte celou dobu zatažené a neprohýbejte se v bedrech. Proveďte nejméně 15 opakování.

Uvedený trénink odcvičte kruhovou formou, to znamená, že budete cvičit jeden prvek ihned za druhým. Teprve poté si dejte pauzu trvající 45 vteřin. Tímto způsobem zopakujte celý okruh 3x až 4x dle toho, jakou máte kondici.

Jak získat sexy zadek za pouhých 5 minut denně? Odpověď najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám