Hlavní obsah

Do Česka dorazil twerk - nový taneční fenomén i se svou provokativní pověstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Českou republiku momentálně ovládl nový tanec Twerk, který tancují především dámy a pořádně u toho vrtí nejen zadečkem. Pánská populace rozhodně ocení tento příjemný pohled. Twerking je součástí tanečního stylu Dancehall, který má bohatou historii.

Nový taneční fenomén v Česku: twerk. Už jste měli možnost si ho zatancovat?Video: Novinky

 
Článek

Tanečnímu stylu Twerking se v posledních týdnech věnuje obrovská pozornost. Nejedná se však o nový druh tance, je totiž součástí již populárního stylu Dancehall. Twerk je tedy už téměř dvacet let starou záležitostí.

„Twerk je vlastně jeden z těch stylů, který do toho Dancehallu patřej. Ten pochází z Jamajky, někde na konci 70. let. Před dvaceti lety se v New Orleansu tento styl oddělil zvlášť jako twerk,“ prozradila vůbec první česká lektorka tohoto stylu Aneta Antošová.

Díky zvýšené a obnovené popularitě tohoto tance patří především světovým hudebním hvězdám. Současnou ikonou se stala oblíbená diva Beyoncé.

„Každý styl je specifický, každý styl je jiný. Každý styl má vlastně jinou historii. Je dobrý znát jeho kořen. Twerk je takový víc africký, víc ženštější. A proč ne, když to lidi baví, je to zase něco jinýho,“ dodává energická tanečnice.

Negativní ohlasy

Twerk se však setkává i s negativními ohlasy, a to především kvůli erotickému nádechu. Špatné světlo na něj vrhá také americká zpěvačka Miley Cyrus se svým vystoupením na hudebních cenách.

„Zpěvačka Beyoncé má na všech svých live koncertech twerk. Všude jsou zadečky, všechno je to twerk. Je to sexy, je to zajímavý a je to hezký. Myslím si, že to není vulgární. Je na každém z lektorů, jakým způsobem to bude podávat. Jeden prvek se dá vždy zatancovat tak či onak.“

Tanečnice a choreografka Aneta Antošová ve svých hodinách twerku zahrnuje úplně všechny prvky a pohyby, aby si tanečníci vyzkoušeli všechno, co tento styl obnáší, a viděli, jaká je to dřina.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Mrkněte na Stream.cz jak se naučit twerk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám