Hlavní obsah

Kanaďan dostal v Nepálu devět let za zneužívání chlapců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káthmándú

Bývalý humanitární pracovník z Kanady byl v Nepálu odsouzen na devět let vězení za sexuální zneužívání dvou chlapců. Policie je vloni nalezla v jeho domě nedaleko nepálské metropole Káthmándú, napsal server citynews1130.com.

Foto: Mapy.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaašedesátiletý Kanaďan Peter Dalglish musí podle verdiktu soudu oběma chlapcům, kterým bylo v době jeho zatčení 12 a 14 let, zaplatit odškodné ve výši devět tisíc dolarů (207 tisíc korun).

Policie zatkla Kanaďana loni v dubnu, letos v červnu ho nepálské úřady obvinily ze sexuálního zneužívání dvou hochů a v pondělí ho shledal nepálský soud vinným. Kanaďan vinu odmítl a uvedl, že se proti verdiktu odvolá.

Dalglish v minulosti pracoval pro řadu humanitárních organizací, včetně Programu OSN pro lidská sídla (UN Habitat) v Afghánistánu či Mise OSN v Libérii. V Nepálu pomohl založit charitativní organizaci soustřeďující se na děti žijící na ulici, napsala agentura AP.

Podle vyšetřovatelů Kanaďan sliboval dětem z chudých rodin vzdělání, práci a výlety a následně je sexuálně zneužíval. Poté, co úřady dostaly informace o údajném zneužívání dětí, policie Dalglishe několik týdnů sledovala, než ho loni zatkla.

Reklama

Související témata:
Kenny Dalglish

Výběr článků

Načítám