Hlavní obsah

Otec fotbalisty Saly, který před třemi měsíci zahynul v letadle, zemřel na infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři měsíce po zřícení letadla do Lamanšského průlivu, na jehož palubě zahynul 28letý argentinský fotbalista Emiliano Sala, zemřel otec sportovce Horacio. Osmapadesátiletého muže postihl v pátek ráno rozsáhlý infarkt, kterému podlehl. Zemřel ve svém domě v argentinském městě Progreso, napsal server deníku Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Otec fotbalisty Emiliana Saly Horacio na fotografii z letošního února

Článek

Úmrtí Horacia Saly potvrdil deníku místní politik z Progresa Julio Muller. „Nikdy se nevzpamatoval ze smrti svého syna Emiliana. Nemohl se s jeho odchodem vyrovnat,“ řekl Muller.

„V pět hodin ráno mi volala jeho žena. V tu chvíli tam byla ještě záchranka, ale pomoci mu už nemohli. Horacio Sala byl ve chvíli, kdy tam záchranka dorazila, už po smrti,“ popsal Muller.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Fanoušek francouzského klubu FC Nantes drží snímek pohřešovaného fotbalisty Emiliana Saly.

Smrt Horacia Saly je těžkou ranou pro zbytek jeho rodiny, především pro druhého syna Daria a dceru Rominu, kteří se ještě nestačili vyrovnat se ztrátou sourozence, píše Daily Mail.

„Rok 2019 začal pro nás všechny v Progresu zle a bohužel špatně i pokračuje,“ dodal Muller.

Osmadvacetiletý fotbalista Emiliano Sala zahynul 21. ledna při letu z francouzského Nantes do velšského Cardiffu, kde ho fotbalový klub působící ve slavné anglické Premier League koupil za částku 17 milionů eur (439,5 milionu korun). Hráčovo tělo bylo objeveno až po několika týdnech hledání, pilotovo se stále nenašlo.

Letadlo tehdy z radarů zmizelo severně od druhého největšího Normanského ostrova – Guernsey – ve 20.16 místního času.

Vyšetřovatelé zjistili, že pilot David Ibbotson nedisponoval licencí pro komerční lety a byl navíc i barvoslepý a licence ho opravňovala pouze k letům za denního světla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám