Hlavní obsah

Mladý muž se pokusil unést letadlo do Dubaje, zastřelili ho

Aktualizováno

Boeing 737 bangladéšských aerolinií Biman se v neděli pokusil unést muž se zbraní, zřejmě psychicky nemocný. Letadlu se podařilo nouzově přistát na letišti. Všichni cestující byli evakuováni. Útočník byl podle agentury Reuters nakonec zastřelen zásahovou jednotkou.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Letadlo bangladéšských aerolinek Biman po nouzovém přistání na letišti v Čitágáonu

Článek

Ozbrojený muž se pokoušel na letu BG147 dostat do kabiny pilotů a cestujícím hrozil střelbou. Hlášení o únosu dostaly úřady v 17:40 místního času (12:40 SEČ).

„Letadlo bylo uneseno. Zatím nemohu říci více,“ prohlásil krátce po incidentu zástupce Biman na letišti ve druhém největším bangladéšském městě Čitágáonu.

Stroji, který startoval z Dháky a po mezipřistání v Čitágáonu měl pokračovat dále do Dubaje, se podařilo vrátit zpět na letiště a nouzově přistát. Muž zaútočil krátce po startu po mezipřistání. Jeho jednání popsal bangladéšský poslanec, který v letadle také cestoval.

Muži bylo podle Reuters něco přes dvacet let a pilotovi řekl, že má osobní problémy s manželkou a chce mluvit s premiérkou Šajch Hasínou Vadžídovou.

Podle původních informací byl útočník po přistání zatčen a vyslechnut. Agentura Reuters však uvedla, že byl zastřelen bezpečnostním komandem ještě v letadle.

"Pokusili jsme se ho zadržet nebo přimět, aby se vzdal. Odmítl to a pak jsme ho zastřelili," sdělil podle agentury generálmajor bangladéšské armády Motiur Rahmán.

Předseda bangladéšského Úřadu pro civilní letectví Najím Hasan uvedl, že to vypadalo, že muž má pistoli a na těle výbušniny. Zatím ale není jasné, zda pistole a výbušniny byly skutečné.

Všech 142 cestujících i posádka, až na její dva členy a podezřelého útočníka, byli před zásahem evakuováni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám