Hlavní obsah

V Pákistánu skončilo dokazování u soudu s Češkou zadrženou při pašování heroinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láhaur
Aktualizováno

V Pákistánu skončilo v úterý soudní líčení s 21letou Češkou Terezou H., která byla loni v lednu zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Informovala o tom agentura AP. Rozsudek by měl být vynesen ještě v lednu. Ministerstvo zahraničí ale sdělilo, že o tom, že by proces měl skončit, nemá informace.

Foto: K.M. Chaudary, ČTK/AP

Češka Tereza H. opouští soudní budovu v Láhauru.

Článek

Během úterního stání Češka zopakovala, že se cítí nevinná, uvedla agentura AP. Podle té jí hrozí až deset let vězení, pokud bude uznána vinnou.

U soudu byl podle agentury přítomen i český diplomat.

Ministerstvo zahraničí ale informace agentury popřelo. "Podle našich informací nedošlo k žádnému posunu," řekl mluvčí ministerstva zahraničí Michal Bucháček. Podle něj pouze státní zástupce podal soudu informace o podnětu, který podal ohledně možného zařazení dalšího obžalovaného do procesu. "Soudce rozhodl o odročení jednání na pátek 11. (ledna)," doplnil Bucháček. Podle něj česká diplomacie nemá informace o tom, jak dlouho by mohl ještě proces trvat.

Foto: K.M. Chaudary, ČTK/AP

Pákistánští policisté eskorutjí obviněnou Češku Terezu H.

Soud ale podle AP vynese rozsudek do konce ledna.

Pákistánští celníci zadrželi ženu z České republiky loni 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám