Hlavní obsah

Počet obětí převrácené lodi v Tanzanii přesáhl stovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 100 mrtvých si podle aktualizované bilance vyžádala čtvrteční zkáza lodi na Viktoriině jezeře v Tanzanii. Uvedla to tanzanská média. Úřady se obávají, že počet obětí se může výrazně zvýšit, neboť na lodi se plavilo možná přes 400 lidí a zatím jsou zprávy pouze o stovce zachráněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Viktoriině jezeře v Tanzánii se převrátila loď, přes sto lidí se utopiloVideo: Mteule Gosberth Kahangile, AP

 
Článek

Loď se převrátila mezi ostrovy Ukora a Ukerewe asi 50 metrů od břehu, u kterého chtěla zakotvit. Během čtvrteční záchranné akce bylo vyproštěno 44 těl a v pátek dalších 42. Práce záchranářů dosud neskončily. [celá zpráva]

Foto: Reuters Tv, Reuters

Záchranáři na místě neštěstí

Úřady předpokládají, že trajekt se převrhl kvůli přetížení nákladem i cestujícími. Plavidlo bylo totiž určeno pro stovku lidí, na palubě jich ale byl podle svědků více než čtyřnásobek.

Podobné incidenty na největším africkém jezeře nejsou výjimečné, neboť lodě často plují přetížené. V roce 1996 zemřelo po převrhnutí lodi MV Bukoba kolem 800 lidí. Toto neštěstí patří k nejhorším námořním katastrofám minulého století.

V roce 2006 při nehodě lodi na Viktoriině jezeře přišlo o život 28 lidí včetně osmi členů posádky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám