Hlavní obsah

Syn Usámy bin Ládina se oženil s dcerou atentátníka z 11. září 2001

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamza bin Ládin (29), syn šéfa teroristické organizace Al-Káida Usáma bin Ládina, se oženil. Za manželku pojal dceru jedné z hlavních postav teroristických útoků z 11. září 2001 Muhammada Atty, napsal německý deník Bild. Svatbu měl potvrdit nevlastní bratr Usámy Ahmad al-Attas.

Foto: Profimedia.cz

Hamza bin Ládin, syn hlavy teroristické orgnaizace Al-Káida Usámy bin Ládina

Článek

„Slyšeli jsme, že se oženil s dcerou Mohammeda Atty. Nejsme si jisti, kde je. Ale mohl by být v Afghánistánu,“ řekl Ahmad al-Attas.

Hamza bin Ládin je synem jedné ze tří přeživších manželek Usámy bin Ládina. Ty se po smrti hlavy teroristické organizace vrátily do Saúdské Arábie, kde dostaly azyl. O místě pobytu Hamzy se neví.

Západní tajné služby se na něj zaměřily, neboť Hamza v síti Al-Káidy začíná hrát klíčovou roli. Je zřejmě zástupce současného šéfa organizace Ajmána Zavahrího. Tuto domněnku ostatně potvrzuje i jeho nevlastní strýc Ahmad al-Attas.

Foto: Profimedia.cz

Snímek ze svatby. Hamza, syn bin Ládina je uprostřed.

V mnoha veřejných vystoupeních se Hamza nechal slyšet, že chce pomstít smrt svého otce a vyzýval své příznivce k válce se západními státy či Izraelem.

Uzavření manželství s dcerou Mohammeda Atty jen potvrzuje dohady, že se organizace Al-Káida bude ubírat směrem, který vytyčil Usáma bin Ládin, napsal list The Guardian. Západní tajné služby jsou přesvědčeny, že Usáma bin Ládin svého syna alespoň na dálku prostřednictvím dopisů, které mu posílal ze svých úkrytů, připravil na převzetí organizace.

Rodina tvrdí, že neměla žádný kontakt s Usámou bin Ládinem od roku 1999 a nemá ho ani nyní s jeho synem Hamzou. „Kdyby tu teď Hamza přede mnou stál, řekl bych mu: „Kéž tě Bůh provází. Nechoď ve stopách svého otce. Dostaneš se do strašných míst své duše. Rozmysli si dvakrát, co chceš udělat,“ řekl Hassan al-Attas listu The Guardian.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám