Hlavní obsah

V obchodním středisku nikdo neslyšel požární alarm. Ani nemohl, ochranka ho vypnula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moslva/Kemerovo
Aktualizováno

Lidé, kteří byli v době požáru v obchodním středisku Zimní višeň v Kemerovu, jež si vyžádal nejméně 64 obětí, upozorňovali, že neslyšeli požární alarm. Vyšetřování ukázalo, že jej vypnul příslušník ochranky, uvedla agentura TASS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé zůstali při požáru uvězněni v nákupním centru v KemerovuVideo: Reuters

 
Článek

„Zaměstnanec ochranky, který přijal signál informující o požáru, vypnul výstražný systém,“ uvedla členka ruského vyšetřovacího výboru Světlana Petrenková. Jde už o pátou osobou, která je podezřívána v souvislosti s požárem, který má přes šedesát obětí, mezi nimiž jsou desítky dětí, které zůstaly zamčeny v kinosále. [celá zpráva]

„V tuto chvíli byli zadrženi a jsou vyslýcháni čtyři podezřelí. Je mezi nimi technická ředitelka společnosti, která vlastní budovu, nájemce místnosti, kde požár propukl, spolupracovník a ředitel organizace, která měla na starosti bezpečnost a požární hlásiče v budově,“ řekla Petrenková aniž by uvedla jména. Už dříve však bylo uvedeno, že byla zadržena ředitelka střediska Naděžda Suddenoková. [celá zpráva]

Petrenková potvrdila, že v budově byla „vážně porušena nařízení, jak při uvedení střediska do jeho provozu, tak v době, kdy už fungovalo“.

Foto: Sergei Gavrilenko, ČTK/AP

Zásah v hořícím obchodním středisku v Kemerovu

„Požární východy byly zablokovány,” uvedla a dodala, že vyšetřování prověřuje i informace o dalších porušeních.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár nákupního a zábavního centra v Kemerovu na Sibiři Video: Reuters

Příčina požáru není zatím známa, ale zdroj agentury Interfax uvedl, že ho mohl způsobit zkrat na vadné elektroinstalaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na hořící obchodní centrum v KemerovuVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám