Hlavní obsah

Dvojitý sebevražedný atentát v Mogadišu má na dvacet obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mogadišu
Aktualizováno

Dvojitý sebevražedný atentát v somálském hlavní města Mogadišu si podle záchranné služby vyžádal osmnáct mrtvých a dvacet zraněných. Atentátníci odpálili nálože v autech, jedno bylo poblíž prezidentského paláce, uvedla agentura Reuters. Útok doprovázela střelba.

Foto: Reuters

Spoušť na místě sebevražedného atentátu (záběr ze staršího útoku)

Článek

„Odvezli jsme 18 mrtvých těl a dalších dvacet zraněných po dnešních výbuších,“ oznámil ředidel zdravotnické služby Amin Abdikadir Abdirahmán.

„Co vím, tak byl jeden výbuch u prezidentského paláce a další u oblíbeného hotelu. Pak propukla střelba,“ uvedl policista Muhammad Ahmad. Terčem se stal hotel Fijád.

Atentáty byly spáchány den poté, co vláda vydala „varování před terorem“ v metropoli. Ukončily několikaměsíční klid v hlavním městě.

K útokům se dosud nikdo nepřihlásil. V Mogadišu i v jiných částech Somálska pravidelně útočí islamisté z hnutí Aš-Šabáb, které je napojeno na teroristickou síť Al-Káida.  Na jeho členy nedávno stalo zaútočil americký dron.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám