Hlavní obsah

Saúdský terapeut radí, jak správně bít ženy

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saúdský rodinný terapeut Chalíd al-Sakabi zveřejnil video s radami mužům, jak správně bít svou ženu, napsal britský deník The Independent. „Jsem si vědom, jak ošemetná je to otázka skrývající mnohá rizika. S pomocí Alláha však tento most bezpečně překročíme,“ ujišťuje al-Sakabi své diváky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cílem bití žen je podle něj „ukáznit, nikoli ventilovat hněv“. „Musí být splněny nezbytné islámské podmínky pro bití,“ vysvětluje lékař. Manžel by tedy měl svou ženu poučit „o svých právech a jejích povinnostech před Alláhem“.

Al-Sakabi doporučuje, aby se bití neprovádělo rákoskou ani ostrými předměty. „Mělo by se to dělat spíše něčím, jako je kartáček na zuby nebo kapesník,“ upřesnil. Muž se také může v posteli obrátit ke své ženě zády.

Nebijte svou ženu velkým klackem - použijte malý klacek!

„Cílem přece je, aby pocítila, že v tom, jak zachází s manželem, pochybila,“ dodal terapeut a varoval před tím, aby muži chodili z domu a „prali špinavé prádlo na veřejnosti“. Za hlavní příčinu, proč muž může zbít ženu, označuje lékař domácí hádky: „Některé ženy chtějí naneštěstí žít život v rovnosti se svým mužem. Je to velmi závažný problém.“

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Al-Sakabi připouští, že manželka někdy vrazí manželovi, prý kvůli jeho „špatné výchově“.

Video bylo natočeno počátkem roku, nyní je přeložil Middle East Media Research Institute působící ve Washingtonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám