Hlavní obsah

Moře zaneslo k Filipínám jachtu s jejím mumifikovaným majitelem

Manila

Policie na Filipínách vyšetřuje smrt německého jachtaře, jehož „mumifikované“ tělo našli místní rybáři v lodi, kterou mořský proud zanesl k jižnímu ostrovu Barabo. Tělo 59letého Manfreda Fritze Bajorata našli zachovalé a obalené mořskou solí. Bajorat seděl u stolu a skláněl se nad vysílačkou. Na internetovém diskusním fóru jachtařů byla následně objevena písemná vzpomínka na Bajoratovu zesnulou ženu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jachtě bylo nalezeno mumifikované tělo jejího majiteleVideo: AP

 
Článek

Na dvanáctimetrovou Bajoratovu jachtu SAYO narazili dva rybáři několik desítek kilometrů od ostrova Barabo na konci minulého týdne. Měla zlomený stěžeň a potrhanou plachtu. Uvnitř seděla mrtvola nakloněná nad stůl s vysílačkou, jako by se Bajorat krátce před smrtí ještě snažil odeslat nouzový signál. Tělo bylo v zachovalém stavu díky suchému oceánskému větru, horku a soli ve vzduchu.

Ve zpola zatopené kajutě se pak našla alba s fotografiemi německého páru, jejich dcery i přátel, kolem bylo poházené oblečení a konzervy s jídlem.

Policejní oznámení o nalezení jachty s mrtvým majitelem a fotografie z lodi

Následně se na diskusním fóru kaktusguenther.de našla dřívější písemná vzpomínka zesnulého Bajorata na jeho ženu Claudii, která zemřela před šesti lety na rakovinu: „Třicet dva let jsme šli spolu stejnou cestou. Pak se síla démonů ukázala být silnější než vůle žít. Jsi pryč. Pokoj tvé duši, tvůj Manfred.”

Podle serveru Daily Mail se ale jachtař se ženou rozešel dva roky před její smrtí.

Možná dostal infarkt

Bajorata identifikovali díky dokumentům na polici. Zatím není jasné, jak a kdy zemřel. Jeden známý řekl deníku Bild, že se mu Bajorat naposledy ozval před rokem na své narozeniny a provedená pitva vyloučila násilí. „Lékaři se domnívají, že muž zemřel přirozenou smrtí, nejsou důkazy o cizím zavinění,“ uvedl policejní mluvčí.

Němec nebyl na moři žádným nováčkem, po světě se plavil dvě desetiletí. „Byl to velmi zkušený lodník. Nevěřím, že by vplul do bouře. Myslím si, že stěžeň se zlomil, až když byl Manfred mrtvý,“ řekl Bildu jiný jachtař.

„To, že sedí, by naznačovalo, že smrt byla nečekaná, možná v důsledku srdečního záchvatu,“ řekl německému listu soudní lékař Mark Benecke.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám