Hlavní obsah

Pět rybářů se přiznalo ke znásilnění francouzských turistek na pláži v Thajsku

– Bangkok

Pět kambodžských rybářů se přiznalo k napadení čtyř francouzských turistů na odlehlé pláži v Thajsku, přičemž dvě ženy znásilnili. Uvedlo to v úterý v prohlášení kambodžské ministerstvo zahraničí. Případ dále zesílil obavy, že turisté nejsou v oblíbeném Thajsku v bezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Ko Kut je u turistů oblíbený, protože pláže jsou poloprázdné.

Článek

„Během rozhovoru s kambodžským velvyslancem se pět rybářů přiznalo, že byli zapleteni do případu znásilnění a napadení,“ uvedlo kambodžské ministerstvo po setkání kambodžského velvyslance s pěti podezřelými, kteří jsou v Thajsku ve vazbě. „Stalo se to, když byli opilí,“ stojí v prohlášení podle agentury Reuters.

Thajská policie o víkendu informovala, že v sobotu večer byli na pláži odlehlého ostrova Ko Kut nedaleko námořní hranice mezi Thajskem a Kambodžou napadeni čtyři francouzští turisté z jedné rodiny.

Útočníci připluli na rybářské lodi. Dva se začali bavit s čtveřicí francouzských turistů, zatímco další tři vyběhli z křoví ozbrojeni holemi a noži. Zaútočili na třicetiletého muže a pořezali ho, zatímco druhému se podařilo utéci a doběhnout pro pomoc. Než přišla, Kambodžané znásilnili matku s dcerou ve věku 57 a 28 let, uvedla agentura AP.

Tři z turistů skončili v nemocnici, jedna žena měla škrábance a přeražený nos, další zlomenou paži a nateklý obličej. Nejvážněji zraněný turista měl řezné rány na hlavě a krvácel do mozku.

Útočníky dopadla thajská policie, když se snažili utéct. Tři dopadla ještě v noci po činu, zbylé dva v neděli odpoledne, když se pokoušeli přejít hranici do Kambodže. Všichni byli obviněni ze znásilnění a násilného napadení i ze spiknutí s cílem spáchat násilný trestný čin.

Při rekonstrukci činu se zadržené pokusili napadnout místní obyvatelé.

Zavraždili britské turisty

Jde o další mediálně sledovaný případ násilí v oblíbené turistické destinaci, který vyvolává otázky kolem bezpečí turistů v Thajsku. V prosinci shledal thajský soud dva dělníky z Barmy vinnými z vraždy dvou britských turistů na pláži v jižním Thajsku.

Thajská policie už v pondělí uvedla, že posílí bezpečnost na ostrově Ko Kut na východě Thajska. „Nemáme v Ko Kutu mnoho trestných činů, dokonce ani krádeží, (přesto) zesílíme bezpečnost na ostrově,“ řekl zástupce místního policejního šéfa Suraporn Thespen. I on zdůraznil, že útočili cizinci: „Pachatelé nebyli místní a jen přirazili, aby se vyhnuli silným větrům.“

Thajská vláda odhaduje, že letos do země dorazí rekordní počet 32 miliónů turistů. Turistika zůstává jednou z mála oblastí ekonomiky, které se v politicky rozdělené zemi daří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám