Hlavní obsah

Austrálie zabavila 720 litrů metamfetaminu za 22 miliard

– Sydney

Australská policie zadržela rekordní množství metamfetaminu v hodnotě více než 1,26 miliardy australských dolarů (téměř 22 miliard Kč). Informoval o tom v pondělí představitel australského ministerstva spravedlnosti Michael Keenan. Čtyři osoby byly kvůli tomu obviněny z výroby a pašování omamných látek.

Foto: Jason Reed, Reuters

Metamfetamin zabavený australskou policií

Článek

Policie zadržela minulý měsíc v Sydney čtyři osoby s hongkongskými pasy, které se pokoušely do země provézt drogy v zásilce silikonových vložek do podprsenek. Podle úřadů se našlo 720 litrů metamfetaminu v tekuté formě. To je množství, které by stačilo na výrobu 500 kilogramů krystalické formy drogy, jež se na australském trhu prodává pod názvem ice (led). V Česku je známá pod jménem pervitin.

„Zatím největší dosud zadržené množství tekutého metamfetaminu souvisí s tím, že organizované zločinecké skupiny ze zahraničí se zaměřují na lukrativní australský trh,” uvedl Keenan. Podle něj se díky spolupráci australských a čínských úřadů podařilo zabránit, aby se v Austrálii prodalo 3,6 miliónu dávek metamfetaminu.

Reklama

Výběr článků

Načítám