Hlavní obsah

Útočníci přepadli hotel v egyptské Hurgadě, jsou v něm i Češi

Hurgada
Aktualizováno

Neznámí útočníci přepadli v pátek hotel Bella Vista v oblíbeném egyptském letovisku Hurgada. Tři lidé byli pobodáni. Cestovní kancelář Exim Tours má podle ČTK v hotelu dva turisty, oba jsou prý v pořádku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sobotní ráno před hotelem Bella VistaVideo: Reuters

 
Článek

Pobodáni byli tři lidé, dva Rakušané a jeden Švéd, původní informace hovořili o Němci a Dánovi

Zdroje uváděly, že útočníci byli až tři, bezpečnostní služby ale později uvedly, že byli dva. K hotelu dorazili od moře a policie po nich začala střílet. Mávali prý vlajkou Islámského státu a měli v plánu turisty unést.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie před egyptským hotelem Bella VistaVideo: Reuters

Policie podle informací egyptské státní televize jednoho útočníka zastřelila, měl prý na sobě pás s výbušninami. Ten policisté zneškodnili. Druhý útočník byl zraněn.

Hurgada, ležící u Rudého moře, je jedno z nejnavštěvovanějších letovisk v Egyptě. Hotel Bella Vista mají v nabídce i velké české cestovní kanceláře. V Hurgadě je nyní asi 200 Čechů, v pátek nebyl podle informací ministerstva zahraničí ČR žádný z nich zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Bella Vista v Hurgadě

Další lidé mají do Egypta letět

V Hurgadě má 30 klientů i CK Fischer. „Jsou v pořádku a mají průběžné informace od našich delegátů. Klienti mají z Egypta plánovaně odletět v neděli ráno. Několik desítek klientů má do Egypta odletět tuto neděli. Pokud nebudou chtít, nabídneme jim jinou destinaci, či bezplatné storno. ​​O dalších odletech rozhodneme po víkendu,” uvedl mluvčí cestovní kanceláře Jan Osúch.

Podle informací jednoho z čtenářů Novinek je v hotelu ve skutečnosti šest Čechů, čtyři jeli přes německou cestovní kancelář.

Několik varování

Ministerstvo zahraničí v minulosti několikrát varovalo české občany před cestami do Egypta. Například v roce 1997 po masakru téměř 70 lidí ve vnitrozemském Luxoru. Úřad tehdy uvedl, že cesty do Egypta jsou spojeny s "bezpečnostním rizikem".

Foto: Profimedia.cz

Policie před hotelem Bella Vista

Varování vyšlo i předloni, kdy ministerstvo nedoporučovalo jezdit do letovisek u Rudého moře. Momentálně varuje před individuálními cestami po Sinajském poloostrově.

Anketa

Byli jste někdy na dovolené v Egyptě?
ano, jednou
21,9 %
několikrát
32,1 %
ne
46 %
Celkem hlasovalo 2213 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám