Hlavní obsah

V Číně demolovali nemocnici, uvnitř byli lékaři i pacienti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Pobouření vyvolal v Číně způsob, jakým se úřady v provincii Che-nan uchýlily k demolici části nemocnice. Demoliční četa byla na místo vyslána, aniž by zařízení bylo vyklizené a strhávání zdí začalo, i když se v nemocnici ordinovalo. Uvedla to agentura Nová Čína. Úřady to ale popírají.

Foto: ČTK/AP

Demoliční četa na vyklizení nemocničního křídla nečekala.

Článek

Primář radiologického oddělení Liou Čchun-kuang zrovna prohlížel pacienta. „Ve zdi se najednou objevila široká díra. Pacient byl k smrti vyděšen a utekl,“ popsal lékař agentuře Nová Čína.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lékaři z univerzitní nemocnice v provinčním hlavním městě Čeng-čou vypověděli, že se do zařízení ve čtvrtek dostavilo několik mužů v maskovaných uniformách a začali budovu bourat. Některé zdroje uvádějí, že v daném místě se nalézali tři lékaři a jeden pacient. Několik pracovníků nemocnice prý bylo zraněno, když se snažili demoliční četu zastavit.

Foto: ČTK/AP

Oddělení radiologie zaznamenalo patnáctimiliónovou škodu.

Nemocnice pozastavila činnost a mnozí pacienti museli do jiného zařízení. Radiologové uvedli, že škoda na jejich zařízení činí v přepočtu 15 miliónů korun. Pod sutinami navíc zůstalo šest těl, která byla uložena v márnici.

Radnice městské části Chuej-ťi ovšem tvrdí, že nemocnice byla před zahájením demolice vyklizena a nikdo nebyl zraněn. Upozornila také, že radiologie a márnice se nacházejí na pozemku určeném pro silniční výstavbu a nemocnice byla opakovaně vyzvána, aby inkriminované prostory vyklidila, protože dojde k nařízené demolici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám