Hlavní obsah

Úřad amatérsky zfalšoval fotku indického premiéra u záplav

Dillí

Poprask na sociálních sítích způsobila fotografie indického premiéra Naréndry Módího, který z letadla shlíží na vodou zaplavené město Čennaí. Lidem odpovědným za mediální obraz premiéra se ale fotka zřejmě nelíbila, a tak zveřejnili „vylepšený” snímek. Sám premiér ale na svém Twitteru bez jejich vědomí uveřejnil fotografii tak, jak opravdu vypadala.

Foto: Handout, Reuters

Upravená fotografie, jak ji zveřejnil úřad indického premiéra.

Článek

Módí se z indické metropole Dillí vydal do více než 2000 kilometrů vzdáleného města ve státě Tamilnádu ve čtvrtek, aby obhlédl škody po tragických záplavách, při nichž zemřelo na 300 lidí.

Úřad vydal fotografii, kterak shlíží na město, místo nezřetelných zaplavených polí, která byla v původním záběru. Fotka však byla ořezána křivě a lze poznat, že je původní snímek „přelepen” jiným, nepřirozeně ostrým.

"Ale no tak, PIB, raději nechte Photoshop na pokoji," podotkla na twitteru s odkazem na známý program k editaci fotografií uznávaná zahraničněpolitická analytička Tanvi Madanová.

Indický premiér zveřejnil na Twitteru původní verzi fotografie. Je umístěna vpravo dole

Další lidé se divili, proč má úřad zapotřebí vydávat podvržené fotografie, když sám Módí poctivě zveřejnil původní neostrý snímek.

PIB podle britského listu snímek po několika hodinách stáhl a nahradil původní fotografií, k omluvě se však neměl. Média dosud neinformovala ani o tom, zda Módí sáhl k nějakému trestu pro příliš aktivní úřad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám