Hlavní obsah

Soud zamítl Krejčířovu žádost o přesun do jiné věznice

– Johannesburg

Soud v Jihoafrické republice zamítl žádost Čecha Radovana Krejčíře o přesun do jiné věznice a přístup k soukromému lékaři. Muž čekající na verdikt za pokus o vraždu a únos a drogové delikty požadoval přesun kvůli údajnému špatnému zacházení a zdravotním problémům. Podle soudce však k němu není důvod. Informoval o tom ve středu zpravodajský web News24.com.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř

Článek

Krejčíř svou žádost zdůvodnil tím, že jej ve věznici Zonderwater po zářijovém zmařeném pokusu o útěk zbili a způsobili mu zranění elektrickým proudem. Lékaři však na jeho těle nenašli až na menší poranění zápěstí žádné stopy násilí. Soudce Joseph Raulinga konstatoval, že není důvod poskytovat mu jinou zdravotní péči než tu ve věznici.

Odsouzený Čech si rovněž stěžoval, že trpí depresemi a potřeboval by kontakt s jinými vězni, kterého se mu v současném nápravném zařízení nedostává. Ani to soudce nevyslyšel.

Krejčíř je mimo jiné spolu s dalšími pěti spoluobviněnými souzen v případu únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který zmizel i s 25 kilogramy pervitinu určeného pro Krejčíře. Ten v minulosti vinu opakovaně odmítl. Soud vynesení verdiktu několikrát odročil, padnout by měl 22. února. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám