Hlavní obsah

V Bangladéši odsoudili šest lidí za utýrání dvou dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest lidí bylo v neděli odsouzeno v Bangladéši k trestu smrti za to, že týrali a pak zavraždili dva nezletilé chlapce. Jeden z případů byl natočen na video a rozšířil se po internetu, uvedla agentura AP.

Foto: A.H.Arif, ČTK/AP

Bangladéšané srocení před soudní budovou, kam policie přivádí muže obviněné z ubití třináctiletého chlapce.

Článek

Za smrt 13letého chlapce uložil soud nejvyšší trest čtyřem lidem, kteří dítě zbili tak, že nakonec svým zraněním podlehlo. Na 28 minut dlouhé videonahrávce chlapec volá o pomoc a prosí své trýznitele, aby ho přestali bít. Nakonec se mu pachatelé ještě vysmívají, když prosí o vodu.

V případu, který díky zveřejnění videa šokoval zemi, byli další čtyři lidé odsouzeni k trestům od jednoho roku vězení po doživotí.

Druhá kauza se týká vraždy 12letého chlapce, kterého jeho zaměstnavatel za to, že se vzdálil od práce v autodílně, potrestal tím, že mu vrazil kompresorovou hadici do análního otvoru a pustil vzduch. Dítěti tak způsobil vážná vnitřní zranění. Kromě majitele opravny byl odsouzen k smrti ještě jeden zaměstnanec.

Dětská práce související s rozšířenou chudobou a nedůstojné či násilné zacházení s nezletilými jsou v Bangladéši běžným jevem.

Reklama

Výběr článků

Načítám