Hlavní obsah

Policie: Za atentátem v Bangkoku stojí nejméně deset lidí, připravovali ho týdny

– Bangkok • Aktualizováno

Do pondělního bombového atentátu v Bangkoku bylo zapojeno nejméně deset lidí a byl dlouho dopředu naplánován. Uvedl to ve čtvrtek šéf thajské policie Somjot Pumpanmuang. Thajsko zároveň požádalo o spolupráci při pátrání po pachatelích nejhoršího bombového útoku v zemi Interpol, neboť člověkem podezřelým z umístění bomby v chrámu v centru thajské metropole je cizinec.

Foto: Athit Perawongmetha , Reuters

Následky pondělního atentátu v centru Bangkoku

Článek

„Je to rozsáhlá síť. Příprav se účastnilo mnoho lidí,” řekl podle agentury Reuters Pumpanmuang s tím, že se útok chystal nejméně měsíc.

„Patří tam ti, kteří hlídali na ulicích, připravovali bombu, ti přímo na místě a ... ti, kteří znali únikovou cestu. Muselo jít nejméně o deset lidí.”

BEZ KOMENTÁŘE: Palubní kamera v automobilu natočila výbuch u svatyně v Bangkoku

O den dříve policie tvrdila, že ví o třech osobách podílejících se na útoku, po němž v pondělí zemřelo nejméně 20 lidí a desítky dalších byly zraněny.

Foto: Reuters

Policie zveřejnila podobiznu podezřelého z útoku v Bangkoku.

Úřady východoasijské země zprvu nejevily zájem o mezinárodní spolupráci, ačkoli již ve středu přišly s teorií, že byl pachatelem cizinec. Ve čtvrtek se obrátily se žádostí o spolupráci na mezinárodní policejní organizaci.

Thajská policie již vydala zatykač na dosud neidentifikovaného cizince a vypsala odměnu milión bátů (686 000 Kč) za informace vedoucí k dopadení hlavního podezřelého. [celá zpráva]

Pátrá se také po dvou možných komplicích hlavního podezřelého. Oba zachytily kamery poblíž místa výbuchu.

Reklama

Související témata:

Související články

Exploze bomby z TNT zabíjela v Bangkoku

Centrem thajského Bangkoku otřásl mohutný výbuch. Zemřelo nejméně 18 lidí a 117 dalších bylo zraněno. Podle nepotvrzených zpráv jsou mezi oběťmi i cizinci....

Výběr článků

Načítám